stackars

hundar säger jag.. Visste att vi avlar sönder en del hundraser (tex sluttningen i ryggen på schäfer osv)men inte hur illa det är.
hälften av alla cavalier har blåsljud vid 5 års ålder :(

Rodeishian ridgeback mäste ha en hårkam på ryggen ( som visar att hunden bär anlag på en missbuldning i ryggraden) men det står att hårkammen ska finnas där för att den kännetecknar rasen. De utan hårkam ( alltså de friska) ska kastreras eller , som det står i rasklubbens regler .. avlivas !
hemskt.. att spara de sämsta och avliva de bästa och friska ..

Hästavel ser annorlunda ut.
Viktigast är det att Hästarna kan få föl med bra egenskaper för vad de ska användas till .
Självklart ska de vara fina oxo men det blir dem med rätt muskulatur. Våra hästars hälsa är viktig eftersom de ska utföra ett arbete, ofta tävling eller träning på hög nivå.
Men hundarna då?sällskapshundarna gör kanske inget hårt arbete och då behöver de inte förutsättningarna för det. De hundar som har genetiska fel men är fina.. är det bra hundar ?

Ska man avla hundar borde man lägga mer fokus på vallhundar, draghundar, jakthundar osv , att de blir bäst lämpade på de arbete de ska utföra, istället för att bry sin såå mycket om utseendet.

Hundar som mår bra är vackra :)
taxen var vackrare för 100 år sedan, lika så schäfern, ( eller nu bruks schäfern) De såg naturligare ut.
Tycker rentutav att många utställningsschäfrar man ser nuförtiden är rent fula och ser missbildade ut.

Avel är det väll inget alls fel på i sig men man borde avla på de " bäst lämpade" djuren, inte de finaste om de ska få sånna här konsekvenser.

http://svtplay.se/v/1497320/dokument_utifran/ett_renrasigt_helvete

Klippning

tillslut har jag vågat mig till frissan. Nervöst! tycker aldrig man blir nöjd när man varit där... Har nog lite frissörskräck :P
menmen, tog mig dit idag iaf och det blev faktiskt bra! Jag känner mig lättad och det känns skönt att ha blivit ngra kg lättare.
Det är iaf en väldigt skön känsla att vara nyklippt ^^

Högskoleprovet

gjort idag... blä dyrt, svårt, och antagligen till ingen nytta..
samma med earth hour.. mörkt och tråkigt, till ingen nytta.. men vi släcker ändå och hoppas på.. nått


jobba

Nu har jag haft mina två första dagar på hemtjänsten. Väldigt nöjd är jag hittills :) träffat massor av trevliga människor, både i personalen och av gamlingarna ^^.

Ska inte dra altför mkt slutsattser efter 2 dagar men några saker som skiljer sig med detta från Haga äng och älderboende är:

  • de anställda är indelade i arbetsgrupper vilket gör att var grupp har koll på sitt och påverkar samhörigheten. På haga äng ingick alla i en ända stor grupp vilket gjorde att man var mer utspridda och iaf tyckte jag att det känndes svårare att komma in som ny... kännde mig aldrig bekant med stället.
  • man planerar dagen innom gruppen vilket gör att det blir lättare att diskutera och dela ut uppgifter då man bara sitter ett par stycken runt ett bord.
  • Skönare arbetssätt, väldigt varierat, hjälper till med div olika grejer och träffar väldigt många olika människor. Jobbar man på ett älderboende är det ju trotts allt samma personer varje dag på samma ställe, det uppkommer mer rutiner.
  • De gamla är inte lika "sjuka" eller handikappade som de kan vara på ett älderboende, de jag har träffat hittills har de flesta varit klara men haft svårt att röra sig.

haha tydligen kunde jag dra lite slutsattser ändå.. men jag äälskar att analysera, i tid och otid..

ett till plus är att det tar 5 min att cykla till jobbet.

me <3 karlsdal . Trivs så bra här :)

imorgon..

.. har jag introduktion på Gideonsbergs Hemtjänst ! Weei =) Jag ser verkligen fram emot det.. tror jag har blivit knäpp men det ska bli så himmla skönt att börja jobba igen :) hoppas det blir bra!

Idag fyller Marcus mamma år så vi var ner på stan och lunchade med henne :)  sen  gick vi förbi weynes där Jonna Praoar denna vecka :) Hon var så söt !

Ned på stan sedan för att hitta inneskor till Marcus, så vi kan va på bellevue mer :D men förståss hittade vi inga.. Jag hittade ett par fina lacoste iallafall, men det får vänta tills jag börjar få in pengar :P

Marcus skyndar till jobbet och jag tar en promenix till ICA ettan å handlar lite.. men gud vad nära det är till allting härifrån, kan inte sluta förundras :) hihi jag är en lantis som flyttat till stan :P Både stan och landet är bra på sina sätt men i det här stadiet i livet känner jag att centralt är helt rätt :D


massor med kärlek ^^

Det gäller att sysselsätta sig när man är arbetslös.

Japp, det har jag gått in för nu :) snart börjar jag jobba och då blir det inte lika mkt tid över. Men jag längtar tills Tisdag då jag ska ha min introduction på Gideonsbergs hemtjänst :) Ska bli skönt att ha nått att gå till på dagarna, om än inte heltid, det får vi se men hoppas på att få jobba så mycket som möjligt :) Dessutom är det nära.. 1,3 km härifrån, jag kan ju gå till jobbet om jag skulle vilja. Men antar att jag kommer behöva cykel i vilket fall.

Igår var Anna och Anders här på filmkväll. Vi kollade på Apocalypto, jag tyckte den var bra :) frågan är vad Anna tyckte... ?! haha, ( ganska blodig var den ). Sen spelade vi Rockband, jag trivs bäst när jag får sjunga men provade spela lite bas oxo.. gick väll sådär :P
                                                                                  grabbarna snackar film :P
jag och Anna myser i soffan ^^


<3

Imorse var jag och Marcus till Bellevue och spelade badminton. Kul men jobbigt :P
Borde verkligen åka dit oftare :) för en gångs skull var vu jämnbra (tyckte jag iallafall ) haha det var skönt eftersom Marcus haft överläget rätt rejält de få gånger vi spelat tennis.

   sen åkte vi förbi Rocklunda stallet där jag kikade på när Sofie fick hjälp med att träna Graffitti. :)
Hem igen, duscha göra sig iordning, iväg.. så åkte vi till Marcus mamma som fyller år på måndag. Åt smörgås tårta, kikade på Robinsson med henne och Marica. Riktigt trevligt var det men nu är jag trött och har ont i magen efter allt jag ätit .. haha blir nog till att gå och lägga sig snart ^^



Idag..

har jag hjälpt mamma med bilen , vi tog två bilar till bäckby, dumpade av den gamla och körde hem med den nyare ( 740 vs V70) stannade och STOR handlade på vägen hem, inte ofta man gör det :P.

      

Så ikväll har jag och älskling ätit tacos och kikat på flyga drake. Inte nån jätte succe till film, boken var mycket bättre, men så är det väll oftast.

igår..

red Graffitti igår :) han har gått med div skarpa bett nu, men vi kom inte ihåg varför vi bytte från vanligt tränsbett.. Igår testade jag rida han med det och visst i dressyren gick han fint! men skulle prova hoppa med han sen, jäklar vilken fart han fick :P

Det var länge sedan jag fick hålla i han så hårt, men det var kul :) tror han var glad oxo , ingen av oss har ju hoppat ordentligt på länge ^^




På kvällen följde jag med Marcus på hocky, sen hem och göra toast ;)

Konsert

igår var jag hem till Tilberga och red Janni :) massa dressyr blev det. Det är så kul med henne för hon lyssnar så bra.. nästan för bra :P
 Janni :)

Sen när vi kom tillbaka från paddocken kom jonna från skolan. Då tog vi bussen in till stan, kilade förbi hem och sen till mormor.




Där träffade vi Josefine och mamma. Åt en god middag för att sedan gå ned till konserthuset där Carlforska och rudbeck hade en Queen konsert. Sofie går i Carlforska kören och min kusin Freja på Rudbeck, så det blev även lite " släktträff" hehe.
Hem och sova sen... Marcus upp och jobba vid 5.. Jag sover läänge ;)

Fest igen ;)

Fest hos Tilda igår. Fick skjuts ut till Irsta av mamma. Hade en trevlig kväll, men när vi skulle hem kom problemet.. INGEN kunde skjutsa och ingen på festen skulle in till stan. Tänkte ringa taxi men det är dyrt..

Så vi gick hem ! Gick förhoppningsvis bort alla onyttigheter och firade att vi varit så duktiga me Pizza till frukost idag:P haha
så idag vart en slappardag.

Men efter att ha gått över en och en halv mil i klackskor tycker jag att jag förtjänat det :)

Fest dags :)

Förfest här i onsdags, vilket blev riktigt lyckat. Alla nöjda och belåtna :)
ont om folk ute dock..
men förfesterna är alltid roligast ändå :)

helgen över..

halvtufft att vara hemma måste jag säga :P fest fredag hos Frida, fest lördag hos Anna, Sen blir det utgång ons lagom till helg med festande igen .. haha
Men det är bara kul att träffa folk men olikt mig att ha så mkt på en gång ..
skrivit ihop Cv har jag gjort nu iallafall :) så börjar sökandet...
Kollade igenom gamla papper med anställningar och datim osv igår, då hittade jag oxo gamla dressyrprogram med Powie och resultatlistor från gamla tiden då jag och Rosalin var i topp. Blev nostalgisk som man kan bli.
Jag saknar den tiden med hästarna. Jag saknar inte att rida bara.. mest saknar jag nog allt vi gjort tillsammans, familjen och laget, och allt man upplevt tillsammans med hästarna. Mest av allt saknar jag nog mina och Rosalins tävlingar. Varför måste hon vara så gammal?
Betäckt med Callahan blev hon men inte heller ett föl fick hon...
.....slut

RSS 2.0