Usch vilken dag!

Steg upp imorse och begav mig till jobbet, hann knappt mer än dit förens problemen började.

Mediciner var på vift, vilket innebar en massa samtal och letande vilket drog ut på tiden, sedan var nästa besök hos en omständig tant med brytning, jag som redan var irriterad och stressad blev ju ännu mer irriterad när jag skulle borsta hennes tänder i 10(!) minuter... Vidare till nästa gubbe och här börjar problemen på allvar!

Jag får inte upp låset, börjar trixa på alla möjliga sätt med nyckeln men nej se det går bara inte.. Han kan inte öppna innifrån heller då det visar sig att säkerhetslåset krånglar. Blir till att ringa låssmed - som inte har jour idag, slussas vidare ett antal ggr och får tillslut tag i en som ska komma. Detta tar så mycket tid och jag inser en halvtimme innan luncherna ska ut har jag över en timmes jobb kvar. Ringer och avbokar besök, stressar på resterande besök, får hjälp av kollegor, blir påtvingad ett extrajobb av en annan kollega.. Puh

kl 13 är jag hemma, lagom att lägga sig en halvtimme, käka och sedan vid 15 cykla tillbaka igen och jobba kväll. Ursch vilken dag.

Pp kvällen kom iallafall Marcus och Ayasha och mötte mig på vägen hem då blev jag glad =) Och marcus har varit jättesnäll och hittat massa nummer åt mig och guidat mig via telefon :)

Nä nu ska jag gå och sova.. Natti!

bloggande ej på topp

Egentligen har det hänt massor men jag känner mig omotiverad att skriva.. Det går lite i vågor det där.

De dagar vädret har varit mer milt har vi gett oss ut i skogen eller på en kortis med cykeln men de flesta dagar har det varit allderles för varmt och då har vi begett oss till stranden istället. Häromdagen var vi ut till Närlunda ( området där jag växte upp) och gick i skogen, mycket hade ändrats på de 10(!) år som gått sedan jag var där sist. Jag hade tänkt att vi skulle vandra längsmed bäcken upp till skogen men där var det helt igenväxt så det blev att ta grusvägen istället. Gick förbi vårat gamla hus och även där hade förändringar gjors, granhäcken hade en ny öppning, ett staket hade suttits upp och rabatter hade gjorts om. Men lite nostalgi fick man allt!

Mitt barndomshem


Tog en sväng i skogen, och gick fram lite som vi kände utan att följa stigar, känndes skönt att även om jag inte exakt viste vart vi var har jag gått i den där skogen så oerhört mycket att de känndes hemma ändå på nå vis. Aya fick gå lös största delen och vid ett tillfälle gick vi in på en sidostig och komenderade vänster, aya tio meter före oss svänger av vi kommer efter i godanro och när vi svängt ser jag att det står ett rådjur framför oss ca 15 meter bort, Kallar in Aya och kopplar sedan går vi sakta framåt igen och tillslut springer rådjuret iväg. Under hela den här tiden har inte Ayasha ens märkt rådjuret! nä hon har gått i sin egen lilla värld, snabbt kommit sprngande när vi kallat och undrat vad som är på gång nu :) haha ibland är hon för skön ^^

Ayasha hittade en soffa i skogen ^^

Detta missar hon ! haha, hon ser visserligen fokuserad ut på bilden men det är nog bara tillfällighet - för inte kan rådjuret ha varit så ointressant att bara en blick räckte!?



Igår var vi och köpte en hundbur så nu blir det säkrare för Ayasha att åka bil :) Hon fick provsitta igår (såklart ;P) men var inte lika förtjust som jag, väldigt skeptisk och det syns så bra på henne, men hon vänjer sig.

trångt tycker Ayasha


Besserwisser och enormt hundrädd

Igår var en händelserik dag. Jobbade till 13 men därefter gav vi oss ut på promenad, på vägen stöter vi på en kille (läs ser han på 10 meters håll) som springer och gömmer sig så fort han ser Ayasha. Hela tiden medans vi passerar står han och gapar helt stel i kroppen och gömd bakom häcken. Ayasha sköter sig fint till en början men sedan börjar hon skälla ut honom, vilket iofs är förståligt som han betedde sig, hon vart nog lite misstänksamm :P haha.  Men han får "skylla sig själv" om han nu var såå rädd kunde han ju gått därifrån, förstår bara inte hur man kan vara så rädd..

Senare på kvällen gick vi en lite längre promenad och då stötte vi på en tant som ville hälsa på Ayasha, hon berättar att hon fött upp schäfrar i 40 år och tydligen springers och nått mer.. Börjar fråga ut oss om diverse saker eftersom hon visste "ALLT".

Frågar hur det gått på utställningar och påtalar att Ayasha är för stor, får för tusende gången berätta att nej, det är inte en husky.
Hennes man påtalar att ögonen inte är blå och Marcus svarar att nej, de får inte ha blå ögon, varpå mannen svarar att jo de får de minsann! Återigen.. " Det är ingen husky" Varför sådanna besservisser när man inte har koll ? ;)

Får veta att jag är oansvarig som låter min hund ha fästinghalsband, och att hon minsann aldrig skulle sätta på sina hundar gift. ( men hellre riskera att de blir sjuka?)

och frågar om foder. I dagsläget ger vi faktiskt Doggy proffessional extra, kanske inte det vi hellst skulle ge men hon äter upp, varje gångoch det i sig känns viktigare. Hon är fin i pälsen och har bra hull så jag tycker att det borde vara ok!? Har tvekat att ge detta men tycker att det fungerar bra.
Men på detta fick vi en suck och ett nedvärderande, och Nej, det är inte för att det är billigt hon får det, skulle gärna ge ett dyrt foder om hon åt, gick bättre på det.

Det mesta av det hon sa disskuterade vi bara efteråt som en komisk händelse och i de flesta fallen känner jag att jag har min uppfattning ( kan självklart ta till mig allt som verkar logiskt och troligt) men inte av denna tant.

Dock är jag lite osäker på det med fodret, var det redan innan, så där spädde hon på lite.. Vad säger ni? Om hon fungerar bra synligt är det då ok, eller ? Är ju så svårt det där med foder :/.

Både idag och igår har det blivit en del lösgående, Aya stannar nu på stopp även lös, väntar på en frisignal, detta har vi bara använt då hon är nära och gjort det enkelt men känns som att det är väldigt bra att ha. Om vi är på promenad och hon håller sig framför mig kan det vara smidigt att inte behöva kalla in henne utan istället lära henne att vänta där hon är, utan komandon väntar hon ju in mig till viss del men när hon tycker att jag är tillräckligt nära går hon på igen, skönare att JAG bestämmer när vi går vidare :)


Nisse hoppar, Ayasha simmar.

Imorse var jag ut och red Nisse, gick bra, men i förebyggande syfte öste jag på flugmedel (då han i Lördags bockade av mig pga bromsar ). I Lördags tog han sina första språng under ryttare, hela 30 cm ;), riktigt duktig var han och blev inte alls klumpigt. Idag red vi ut en sväng och sedan fick han träna trånga passager och vändningar med hjälp av oljefat vi ställt tätt, han var så smidig :)Detta provade även Tove med sin ponny och de hade då inga problem alls, fick ställa tunnorna väldigt nära varandra för att det skulle bli minsta utmaning!

Efter detta var jag ut en sväng till Ransta och red Peppe, hans ägare är borta i veckan så ser till honom lite extra.

När Marcus slutade bagav vi oss till björnön för bad :) Otroligt skönt en så varm dag! Till Ayas förtjusning hade vi med oss en tennisboll ( Hon ÄLSKAR dem men de håller inte speciellt länge då hon ska bita sönder dem). Denna apporterade hon i vattnet med STOR entusiasm, och det även när det blev djupt så hon var tvungen att simma. Så nog har vi kommit på ett sätt att få henne i vattnet med vilja :) 10kr per gång :P haha för när vi åkte hem var bollen helt massakerad och fick slängas. Men vad gör det, så länge hon inte får i sig nåra delar är det ju lungt :).

Entusiasm på hög nivå, då hor riktigt hoppar fram i vattnet


hundvakt

Vi har för en tid sedan kommit fram till att vi skulle behöva hjälp att passa Ayasha ibland då vi båda jobbar samtidigt. Ofta kan mamma och mina syskon <3 men har nu tagit "modet " till mig att skaffa en utomstående hundvakt. Inte lätt att lämna bort sin hund inte, men vi har träffat en tjej, Sofie som känns jättebra och idag har Ayasha varit där första gången för att prova på.

Kändes lite konstigt att lämna bort henne men hon brukar finna sig. Marcus hämtade henne och det hade gått fint.
Nu har jag mkt jobb i sommar och då känns det skönt att ha hundvakt fixat. Vad som är bra med Ayasha är att hon är tydlig med vad hon vill och vi kommer ju att märka på henne hur hon haft det under dagarna hos Sofie.. hehe men just nu kräver hon ju ingenting, vill ändå bara sova hela dagarna.

två halvincidenter..

Power meet här i staden, var ut en sväng i går kväll efter jobbet. Ayasha fick följa med och tokfullt av folk som det var blev det superbra miljöträning. Ayasha var jätteduktig och fann sig tillrätta i vimmlet, gick förbi folk i tränga passager utan att hälsa eller nosa men ett par stycken ville såklart gosa med henne lite och då blev hon jätteglad :)

På ett ställe gick vi förbi ett sällskap med hund och precis när vi går förbi gör hunden ett utfall i kopplet, Ayasha blev jätteskrämd men fortsatte sedan gå, tyvär var vi tvugna att passera detta ställe en gång till senare och gick då i en så stor båge vi kunde. Men hunden kastar sig ut i kopplet( fastän vi är ca 5 meter bort) och drar så hårt att gubben som håller välter stolen och halvfummligt tappar kontrollen, Ayasha är i detta läget skrämd och stel och den andra hunden hemskt aggressiv. I sista sekund får han kontyroll på hunden och hela sällskapet skrattar. Puh.. Varför ens ta med en sådan instabil hund ner i folkmassorna ?

Nästa händelse var idag mitt på dagen då vi gick förbi en dunge, därinne var två lösa hundar, varav den ena en dalmatiner som Aya träffat och det är en possitiv hund. Ägaren har även en svart hund, blandras av större modell som jag inte alls känner mig lika säker på. Denna kommer givetvis springande mot oss skällande och spänd, Aya svarar upp med samma attityd och jag ställer mig emellan, lyckligtvis lyckas ägaren bryta beteendet och vi pustar återigen ut.


Nu är klockan mycket, hade skrivit ett mycket längre inlägg men så försvann det så kanske blir en liten uppdate imorrn. Ikväll har jag vart svarttaxi åt Marcus och hans jobbarkompisar och sedan blev det plötsligt efterfest härhemma som man blev inryckt i ;) Men nu är jag både hungrig och trött så någonting att äta och sedan väntar sängen :) Natti

Slutlöpt

Äntligen är löpet slut så vi har vågat släppa damen lös igen, igår åkte vi ut till Rönnby och tog en mysig kvällspromenad och lekte på en stor fotbollsplan :) Hon skötte sig toppenfint hela tiden och det syndes att hon behövde få rusa av sig.Förövrigt har hon varit superduktig att städa efter sig under det här löpet så har inte haft trosan på henne en endaste gång :) Förra löpet hade vi blod överallt men se inte nu :)

Ikväll tog vi en promenad genom Blåsbo ( Fint område med lite äldre hus och en gammal kapellruin ) Gick förbi en liten dunge när en kvinna kommer småspringandes och säger att "det brinner i skogen" och ja bara 5 meter in i skogen har ett träd tagit eld, en meterslågor, så kvinnans dotter ringer brandkåren, och vi försöker släcka bäst det går, hittar tillslut en sandhög och öser över sand. Men det ryker mkt och glöder så brandkåren kommer ut ändå.. Känns aningen pinsamt när lågorna är släckta men det tar det på allvar och tyckte att det var bra att "vi" ringde.. Ayasha då.. hon tyckte att hela händelseförloppet var jättespännande, massor med folk och brandmännen var mäkta intressanta :) Det tyckte iochförsig vi med :P haha.

Ayasha visar sin fina sida...

 

...och sin mindre fina :P



På vägen hem släppte vi lös Aya på en stor gräsplan och lekte lite, men hon blev snabbt trött eftersom det var så varmt även på kvällen.

På förmiddan idag har Aya varit med mamma i stallet då både jag och Marcus jobbat. Tyvär verkar vi ha backat i hennes träning att koppla av i stallet och jag tror jag vet varför.. På midsommarhelgen åkte jag ut till tillberga och skulle ge spruta till en häst som skadat sig, då ägarna var bortresta. Visserligen har jag gjort det förut när mina egna hästar behövt och det har aldrig varit något problem menden här gången var jag supernervös, mycket tankar som gjorde att det var svårt ( nån annans häst, ev pencilinchock, sticka fel osv) . Band Ayasha och gick in till hästen med hjärtat i halsgropen och tror att Ayasha kopplade nervös matte - häst och blev väldigt skeptisk. Dock gick det jättebra att ge sprutan och hästen var coollugn :)

Miljöträning.

Idag har Ayasha följt med ner på stan där det är marknad, dvs fullt, hundar och mat. Maten var väl eg den största störningen och alltmöjligt slank väll ned :P Hon skötte sig prima och då det blev för varmt gick vi in på HM en sväng och njöt av ACn. Lite osäker var jag på om jag skulle bli utslängd men vi klarade oss :)


 

Köpt en väska :) Äntligen! Min gamla är trasig och nu har jag 2nya :)

Nu ska vi återigen ut i värmen, iaf jag och Marcus, ska ta en cykeltur å se hur långt vi pallar :P

Midsommar och massa mer.

Fick klagomål på mitt bloggande idag så är väll bäst att skriva ett inlägg =)

På midsommar var vi i eskilstuna, hade jättefint väder, grillade och hade allmänt trevligt. Ayasha fick följa och skötte sig finfint =) En pojke var lite skeptisk till henne men han vande sig och då fick hon gå lös. Hon strosade runt och tog det mesta med ro men frammåt kvällen var hon dödstrött så då fick hon gå till bilen och sova i lugn och ro.
Bilder då? - Tyvär.. Jag råkade radera ALLA midsommarbilder i ett knapptryck. Mindre kul men jag i ett nötskal.

Midsommardagen och "Annandag midsommar" dvs Söndag var det ont om folk på jobbet så fick en massa extratimmar =) Marcus var hemma med Ayasha och de gav sig ut på en riktig långpromenad till Björnön på söndagen och här i veckan kom de och mötte upp mig på jobbet efter ännu en tretimmarsrunda :) Så duktiga så :)

Jag har varit och köpt löparskor och kommit igång litesmått med träningen. Ayasha har fått föla med ut i spåret några gånger och varit jätteduktig, hon drar på rejält när man peppar henne men drar inte alls lika bra när vi cyklar :/. Igår var vi ut en kortis i spåret men då var det så vart så Ayasha fick stanna hemma och så åkte jag och Madde till gropen med henne och Sally senare på eftermiddan :)

Tog med två pipleksaker till dem, och höll dem på tryggt avstånd i varsinn långlina och allt gick finfint. Ayasha badade en del och simmade efter leksaken men sedan busade vi på land istället med både kottar och pinnnar och Ayasha var riktigt busig.

Band henne i longerlina vid ett träd i slänten och Sally fick fortsätta bada, Ayasha fick en pip och Sally en och Ayasha var på ett sådant avstånd att hon ej kunde nå Sally. Men så släpper Sally sin  Pip springer fram till Ayasha som står vid sin, varpå Aya lägger all tyngd framåt och reser raggen, Sally springer ÄNDÅ fram och tar pipen 20cm från Ayasha, pang. Aya flyger på Sally men vi får  bort henne snabbt och så är hon lugn igen, Inga skador på Sally men jag blir så paff.

HUR Ska min hund kunna lära sig hundspråk när inte ens andra hundar fårstår henne? Vi har råkat ut för liknande situationer tidigare när Ayasha verkligen visar tydligt men andra hundar inte tyck märka något alls. Känns ju drygt att inte ens när ens hund sitter bunden kan man slappna av. Jag vet att min hun kan agera agressivt och om JAG som ändå är människa klarar av att läsa hennes kroppsspråk borde då inte andra hundar tycka att det är en baggis? Usch :(  Tycker att det känns jättejobbigt varje gång Ayasha blir så arg även om det blivit mkt bättre och denna gång gav hon en tydlig varning, but still...

RSS 2.0