Halvvuxen

om några timmar fyller vår tjej 6 månader men passade på att ta lite bilder och väga idag.
23,2 kg vägde hon och såhär stor har hon blivit:




Wannabe varg ;)


Det har gått så otroligt snabbt!

Nu på kvällen har vi varit ut och tränat lite Freestyle inspirerat och det tycker hon är jättekul :) Säkert mycket för att jag tycker det är kul  men oxo när vi skyndar och leker in konster blir hon jätteglad!

Har fått in ett väldigt bra "rulla" från stående till stående. Fot skyndar vi långsamt med och förövrigt bättrar vi på det hon redan kan+ kör momenten i udda kombinationer tex "Upp" (hon hoppar upp med tassarna på bröstet) till ligg, så att hon ska vara kvick.

Läggande under gång har vi introducerat och nu går hon väääldigt försiktigt brevid mig så vi får nog öva lite mer på tempoväxlingar oxo :)


Lite lösgående har vi oxo hunnit med under kvällen och på det är hon HELT suverän ^^

Pustar ut lite

Helgen har inte varit rolig alls! Tilloch med så att jag ville ge up den där j***a boken. Men nu är den utläst :) och duggan gjord, hoppas bara det gick bra oxo :/

PM för grupparbete och för entreprenörsbiografi + intervju inlämmnade.
Och i dag har jag suttit med veckans föreläsningsblock och dessutom skrivit reflektiv dagbok..
Nu börkar det lätta på skolfronten vilket känns jätteskönt. Då får jag mer tid över till Ayasha som säkerligen haft en lika tråkig helg som jag.

Både idag och igår har Ayasha och Marcus haft hela dagarna för varandra, det är bra för både dem och mig ! Jag har varit ensam med Assar vilket varit bra för både mig och honom, då får vi lite chans att lära känna varandra samtidigt som Marcus och Ayasha kommer närmare varandra :)

Idag ska vi på bio och se "flickan som lekte med elden" :)

Igår köpte Marcus 100pack ben, men jag tror att han tog de som var till Chihuahuor eller nått. Så små var dem, blir mer som belöning :P. Men med dessa kan vi träna " gå och lägg dig" som hon redan nu börjar förstå på ett par meters avstånd. Om jag pekar på bädden och säger " gå och lägg dig" springer hon dit och kastar sig i den, så får hon benet och ligger kvar och tuggar på det :)

Nu var det länge sedan jag skrev

I know, men mycket annat har kommit i min väg, speciellt vad gäller skolan.
För er som undrar blev Ayashas rehabtid flyttad till nu på fredag då han vi går till (Fredrik)  var sjuk, och vi kan INTE tänka oss byta personal ;)

Jag  har synat Ayasha så noga jag har kunnat och kommit fram till att jag inbillar mig. Men man kan aldrig vara nog säker så nu ser vi fram emot fredag istället!

Badväder har det ju slutat vara så antar att det där med att simma ute är över, så får även höra med Fredrik om vi ska köra vidare med Water treadmill.. enda negativa är ju att det drar i väg i pengar så snabbt.. Självklart lägger vi ned så mkt som behövs men det är ju inte kul.

Ayasha har varit stygg och bitit sönder Erik och Karolines trasmatta ( jag trodde att hon tuggade på sitt ben men när jag slängde åt henne en blick såg jag att det var slut) ett stort hål blev det.. Pinsamt!
Två tamponger har hon även lyckats få i sig men dessa kom som tur var ut igen utan problem.
En bit balong med "tillhörande" glasbit gick även det ned så då  blev man riktigt orolig och veterinär kontaktades.
Även detta skötte Ayasha av sig själv och inga ingrepp krävdes.



Så sista tiden har varit rätt hektisk, ja, och värre blir det med inlämmning av PM och dugga imorgon. Sen kanske det lättar upp lite.

Nu känns det iallafall att hösten är här och jag längtar tills snön kommer :)

sämre?

Usch idag känns det inte alls bra. Jag tycker att Ayasha ser sämre ut igen men Marcus säger att han inte ser ngt. Det kan hända att jag inbillar mig för att jag är så himmla rädd att hon ska bli halt igen eller så är hon sämmre .. Osäker, men hoppas att jag har fel. Imorgon ska vi iallafall till Strömsholm så då får vi se vad de säger, längtar!

Idag är vi himmlans trötta, det beror nog på vädret. Alla sover ;) Och jag har nyligen vaknat efter att sovit tidig middag. Nu ska jag plugga och ikväll ska jag till min morbror en sväng.

De senaste dagarna har Ayasha varit suverän i träningen, hon har gjort mig lycklig och stolt massor och åter massor av gånger ^^

Helgen slut :(

fastän jag inte har något speciellt veckoschema förutom att vara dagmatte, känns det alltid lite extra skönt med helg. Jag vet då att ännu en vecka är avklarad och jag pustar ut innan nästa kommer. Men nu är det vecka igen och massor, massor med plugg denna vecka. Usch säger jag bara!

Har en entreprenörsbiografi som snart ska vara utläst
Ett PM på 15 sidor ska in denna vecka
Entreprenörsintervju som både ska genomföras och skrivas till PM
Snart har vi dugga på både "entreprenörskapets rötter" (världens tråkigaste/mest ointressanta bok) och "Vår ekonomi"

Dessutom veckans föreläsningsblock ( film med jättedålig kvalite, vilket gör att man blir trött innan man börjat) som vi ska föra gruppdisskussion om och lämna in.

Allt måste göras men vart ska man börja ? Kul att allt ska in så tätt in på då kan man ju inte ens prioritera. Jag är less...


Idag har iaf jag och Marcus varit ned på stan en stund, fikat och gått i affärer. Jag köpte ett par vinterstövlar som bara är föör mysiga ^^ och kikade lite på vinterjacka då min börjar bli i slitnaste laget. Sedan kikade vi lite på ryggsäckar,tält, sovsäckar, osv till nästa års fjälltur :) Ännu är inte mkt bestämt mer än att det blir av, jag längtar!
Ayasha ska få bli över året först iaf så lutar väll åt att det blir sensommar... BARA typ ett år kvar :( jaja det hinner hända mycket annat kul emellan, tiden med Ayasha har gått så otroligt snabbt!

Ikväll var vi ut och tränade ordentligt, vi ska se till att göra det en gång i veckan åtminstone, då både jag och Marcus är med.
Jag har tränat mer intensivt på fot de senaste dagarna och ikväll gav det verkligen resultat! Ayasha gick fot 3-4 steg stannade satt fot med ständig koncentration och ögonkontakt. Det värmde i hjärtat att se hur bra den mer regelbundna träningen bidragit till snabba framsteg.
Hela kvällsmålet gick åt till träning och efter det hade vi en trött men belåten tjej.

Åh vad jag älskar att vara hundägare, till och med mer än jag förväntat mig.

Att vi är ägare till den sötaste, goaste och absolut bästa hunden jag vet gör ju inte saken sämre :) Hon är mottyngden till det trista med plugget =)

Fin dag!

Betyder i dagsläget simmning, så jag blir dubbelt så glad när det är fint väder :)
Idag gick det riktigt bra! Ayasha har förstått vad det går ut på och simmar mycket lugnare nu än förut.
Idag var det Marcus tur att bada me henne och eftersom det var så varmt i luften tog sig även han en simtur :) men jag är glad som slapp, hehe.

Efter simmningen idag fick Ayasha faktiskt springa lös en runda på stranden, och gud vad glädjen lyste i ögonen på henne.

Simmning är optimalt! Detta blir det nog mer av även med en frisk Ayasha.
På onsdag ska vi till strömsholm på rehab och höra vad de säger. Men det känns som att hon är på bättringsvägen, sakta men säkert.







Ayasha och Tequana har oxo träffats en snabbis idag och glädjen hos dem båda går inte att ta miste på!
Det ska bli så kul när de kan leka tillsammans ordentligt.

Ladies night

Igår var jag med mamma på Ladies night :)  nja det här är kanske inte våran grej tänkte vi först men eftersom mamma hade biljetter tänkte vi ge det en chans. Men vi hade helt fel! Det var en riktigt trevlig kväll med väldigt god mat.. ALLA som var där var heller inte tanter som vi oxo förutställt oss. haha.

Tack för en trevlig kväll mamma ^^

simmning

Igår kom mamma förbi och frågade om de kunde låna Ayasha, eh visst skönt tänkte jag då hon har varit rätt dryg de senaste dagarna.. börjar väl bli tonåring :P
så då blev det sovmorgon imorse vilket var otroligt skönt för en sjusovare som mig.
kl 13 åkte jag till Karoline och Erik ( matte, husse till Assar) och passade Assar till 17. Skönt var det att gå ut med honom ensam, då han var mycket lugnare och mer lätthanterlig :)

Sedan åkte jag hem, käkade, sammanställde några enkätresultat från en skoluppgift och testade Connect ( kommunikationsmaterial via internet som vi  kommer att använda i skolan) Det verkade funka.

Idag begav Mamma, Jag, Marcus och Ayasha oss till "Gropen" för simmning. Ayasha hade fattat galoppen från förra gången. Då mamma och Marcus gick längs med viken över till udden dit vi simmar skrek hon och bar sig åt som en riktig pajas men så när de var halvvägs över skuttade hon självmant i och började simma över :) hon förstod väl att det var enda sättet. Snabbt gick det dessutom , knappt så man han med spec inte då botten var knölig och innehäll massa vassa stenar. Sista gången fick hon simma över ensam. Hon var så duktig idag så.
Nästa gång blir det allt Marcus som får stå kvar medans jag går runt, så får han se hur kul det är att gå i det iskalla vattnet :P + att jag slipper känna mig som den elaka varje gång haha


- Jaag vill inteee!


Ayasha är duktig :) Dock går det inte så bra för mig :P

Ranghög!?

Igår var vi och träffade lite andra hundar. Två taxar och en cane corso.
Det som chockade mig var hur himmla mycket respekt Ayasha fick. Taxarna på runt 10 och cane corson på 1,5 visade sig underlägsna henne nästan på en gång.

Jag har alltid trott att Ayasha var lite försiktig av sig, då hon alltid varit underlägsen för de flesta andra hundar. Men nu ? Har hon tuffat till sig så mycket eller var det ranglåga hundar!? Lite skrämmande känndes det när jag fick höra att den ena taxen var väldigt hög i rang men Ayasha satte tufft alla på plats. Däremot är det ju svårt att veta vad "Hög i rang" betyder, allt är ju relativt. Jag vet att Ayasha säger ifrån om hon blir irriterad men det har hon full rätt till.Om hon nu är hög i rang är ju det inget att göra åt, däremot måste hon lära sig att bete sig. Inte morra och gläffsa i tid och otid. Inte vakta allt mot andra hundar som hon gör mot Assar och även märktes av igår.

Förövrigt hade jag tänkt att vi skulle åka och simma idag men vi får väll se hur det blir med det, vädret är inte det bästa här...
Nu blir det att plugga några timmar och sedan taco ikväll :)



Dåliga uppdates

ojoj ja nu har jag varit dålig med uppdatering men har varit så mycket. Skolan tar tid och energi och hunden får massa tid och kärlek och så ska man ha lite " fritid" oxo däremellan. ( även om Ayasha ÄR en del av fritiden ^^)

Igår var Alexandra och Ronja här och oj vad Ayasha har växt ikapp ronja :P var kul att se.
Ayasha 21,6 och Ronja 23kg
och jag som alltid tyckt att Ronja var en stor hund :P haha

Idag har vi varit ned på banken och skrivit om lånen till en bättre ränta så det känns jättebra :)
Ätit lunch på Vivaldi har vi oxo gjort och då slog det mig att Keso är mitt hjälpmedel när det gäller viktnedgång. Jag fullkomligt älskar ju det ! =)

Senare på dagen har jag träffat Anni, som jag går i samma klass som, kul att träffa skolkamrater om än det blir väldigt sällan .. :)

Nu sitter jag och väntar på att åka till Jocke en fd klasskamrat som fyllt år i veckan, så blir till att gratta honom :)

I helgen måste jag plugga stenhårt verkligen! har ett PM som ska bli klart och kan ju säga att jag har en del kvar.
Blir det fint väder ska vi även köra lite simmning med Ayasha :)

påminnelse..

Jag kan inte gå runt och vara ledsen. Det som har hänt har hänt men ibland känns det extra svårt. Ikväll är ett sånnt tillfälle.

Jag vill bara åka ut till honom och  burra in huvudet i hans man. Men det går inte . Aldrig mer!

Det är det här som är det värsta när man fäster sig vid någon, de tas ifrån en.



Simmning är bra!

säger vetten och rehaben men Ayasha är av en annan uppfattning!
- Simmning är till för att svalka sig heta sommardagar så en dag som denna var detta inte det roligaste man kunde hitta på.

Var med Ayasha i Hökåsengropen idag, jag gick i och hon simmade, kallt säger jag bara men så länge det inte är under 15 grader ska vi simma ute, sen får vi se om mer rehab behövs då blir det water treadmill eftersom det finns här i närheten.

 

 



Simmatorp

Igår var vi ned till simmatorp för att träffa Ayashas "familj" med respektive hussar och mattar:) alla kullsyskon utom en hane var där och även pappa och mamma.

Ayasha går ju på rimadyl så fick glatt titta på medans kullsyskonen var inne i ringen. Men nu längtar jag desto mer efter att få ställa ut henne. Hennes syster Wenona blev BIS så det var jättekul! Riktigt bra för Sandra och Jocke som verkligen kan ta åt sig äran eftersom de är deras uppfödning. Grattis!

De andra valparna var jättefina allihoppa, lika men ändå väldigt olika.
Det var en trevlig dag med massa trevliga människor och hundar, något jag gärna gör om.



mamma är häftig :)


Ayasha tar chansen och krumbuktar sig framför mamma när de andra
valparna är på håll.


Ayasha och Tehya


mamma Tarka

4e septemper

I förmiddags var vi med Ayasha på Strömsholms rehab. "Fredrik" som vi träffade där var jättetrevlig och pedagogisk så vi var GLADA när vi åkte därifrån (typ första gången ;P)
Ayasha fick simma, vilket väll hon tyckte var sådär, visst simmar hon ute, men då är det ju för att svalka sig vilket det absolut inte fanns behov av nu.

Nu sitter jag och väntar på att håret ska bli färgat och sen i kväll Afterwork =) ska bli jättekul! Dock inte så länge eftersom vi ska ned till simmatorp imorgon på "valpträff" vilket jag sett framemot länge :) Ska bli så kul att träffa alla, både mattar, hussar och hundar.


Så nu ska jag gå och skölja.. så får man hoppas att det blev bra :)

aahhh!!!!!

Har inte varit den bästa starten på dagen.
Hundarna har varit som tokiga HELA tiden, men äntligen efter en ordentligt kämpig promenad har de lagt sig till vila.
Ayasha går oftast väldigt fint i koppel även när Assar är med men han drar fruktansvärt mycket, och vill busa heeela tiden.
Nu säger jag inte att våran hund är felfri men hon är ju trotts allt äldre och flera nivåer lugnare.
Problemet är när Assar vill busa, så är Ayasha med på ideen. puhh! Så får man gå emellan, locka, lugna, plocka, hålla emot för allt man är värd och nästan bli sliten i tu.

Haha, så det är såhär det är att ha valp!?

Imorgon blir vi lediga från Assar, åker till Strömsholm och plaskar på rehab och på kvällen blir det after work med några gammla klasskamrater :)

Ikväll kommer Alexandra och Ronja på besök och jag ska även försöka hinna med att köpa hårfärg och färga om håret. Dum som man är köper man EN förpackning(det behövdes 2 förra gången) så lär ju köpa en till nu med.

Marcus och jag har börjat skriva matlistor för att lättare kunna storhandla, detta har vi varit superdåliga på förut. Så idag blir det pannkaka vilket jag längtar till redan nu :)



vilka krumbukter :)


Assar använder Ayasha som huvudkudde.


Aj! ser hon ut att skrika när Assar biter tag i hennes kind.


trött


ligger med varsitt tuggben och smaskar :)


Nu måste jag passa på att plugga medans hundarna sover, men har absolut ingen lust.

Ayasha och Assar

Nu har Ayasha fått en kompis i sin "egen ålder".
Flaten Assar, visserligen bara 14 veckor men de har superkul ihop.
Tror att det är bra för henne att få en regelbunden kompis att leka och lära sig umgås med. För det mesta är det sov eller bus som gäller men ibland blir det för mycket. Då kan Assar stå och skälla, hoppa, springa runt, nafsas och Ayasha bara tokignorerar honnom! haha.

Jag tror att Ayasha vill uppfostra honom lite redan nu om än bara lite.
Idag tog han en sko i munnen, Ayasha var där på en gång och han släppte förbryllat skon, sedan tittade hon mig i ögonen som om hon sa "visst var jag duktig mamma?" haha kunde inte annat än att skratta och berömma.
Oftast vill hon ha tuggben osv för sig själv men visst har det hänt att hon bara låtit honom ta dem och sen legat och kollat på han en stund och sedan försiktigt tagit tillbaka det igen "lika ska vara lika".

Allt går bra dessa hundar emellan UTOM maten.
Hon ligger snällt och väntar på sin mat som vanligt men såfort jag säger varsågod fullkommligt kastar hon i sig mater, spänd i hela kroppen och med hög ragg. Inget har hänt men man tänker ju -tänk om... Nu ska jag göra så att Ayasha får äta helt ifred men känns ju bra om man kan hitta en annan lösning i längden.
Någon som vet hur man kan förebygga detta så välkommnas det varmt :)

annars har Ayasha förvånat mig på ytterligare en punkt. Vid lösgående, det går bara bättre och bättre och i måndags var vi ut till motionsspåret.  Jättemycket folk var det i spåret så jag tvivlade en sekund på om jag skulle koppla men bestämmde mig för att låta bli.

Det gick jättebra! Några gånger kallade jag in henne när det kom joggare men de flesta gångerna kom hon faktiskt självmant.. Vi har alltså kommit en bit på vägen vad gäller "skvallerträning" utan att ens försöka haha, men jag förstår mycket väl varför.Kommer det förbi människor och hundar ger jag ju henne beröm när hon sköter sig, i samband med att de passerar.


förutom hundar ingår i mitt liv nu oxo plugg. Ska skriva ett PM på 15s i grupp om 3, idag valde vi ämnet Regler och Lagar kring företagande i sverige jämnfört med Kina.

Ikväll blir det bio på marcus begär, tyvär kommer jag inte ihåg vad den hette ;)



känner att inlägget inte blev sammanhängande alls men det fån ni ta så gör jag ett bättre nästa gån :)

RSS 2.0