Nytillskott i flocken

Ja nu är det bestämt, vi har stått i valet om en till hund och sagt att hittar vi "den rätta" så blir det utökning av flocken.

Igår tillägnades hela dagen åt en roadtripp till malmö, där vi hälsade på kennel Spottydots. Väl där möttes vi av 8 pigga krapater som inte var sena att springa fram och undersöka oss :) En söt liten hane fastnade vi för, han var så go och tillgiven, kröp självmant upp i mitt knä och somnade ^^ man kan väl inte göra annat än att smälta!

Jo, detta är genomtänkt. Vi känner att vi är redo, Ayasha är redo. En valp passar väldigt bra in tidsmässigt, medans jag fortfarande pluggar/jobbar timme och har möjlighet att vara hemma mycket med honom.

första veckan i december får de flytta så härhemma längtas och planeras det förfullt.


Här är den lille, Ikaros blir namnet!

 

matdags


Ayasha har varit hos mamma medans vi varit iväg, träffat bobs barn och sovit där, imorse blev hon hemlämnad och då var det lilla Alva som höll i kopplet :) Jättebra att hon får vänja sig.

Idag blir det mestadels plugg, har tenta i veckan och imorgon skall jag på praktik hos Djurdoktorn :) Det ska bli jättekul!


Ayasha apportör

Allt mer tycker Ayasha om att bära på saker, fått henne att hämta det mesta och ett par ggr har hon sprungit och hämtat posten utan att bli tillbedd. Idag gick vi i skogen och jag tog med en leksak, den bar hon i 5 km (!) då gick hon så fint så fint brevid oss hela tiden. Riktigt imponerad blev jag.

Senaste dagarna har vi "lektränat" med kamptrasor i olika form - lekt en stund sedan släppd trasan och börjat vifta med en ny. Detta för att det inte är leksaken i sig som skall vara intressant utan jag/ Vi leker tillsammans.

Ibörjan hade Ayasha väldigt svårt att släppa den första trasan ur sinnet och ville inte alls fortsätta leka men då fick man hitta på extra roliga rörelser, buffa lite på henne för att få upp leklusten igen. Idag lekte vi sedan gömde jag trasan och hon fick söka, när hon hittat den kom hon fint fram och la den i mitt knä. Det var jag inte alls beredd på :) men possitivt, så vi kampade lite igen och gjorde sedan om proceduren - hittade trasan och la den i knät :) ( annars lägger hon sig vanligtvis och tuggar på den ).

I Söndags gick prövtiden för mitt körkort ut så nu blir det rally ;) Nejdå ska köra lungt i vilket fall men det känns skönt att veta att jag inte längre kan bli av med körkortet för minsta lilla..

Ayasha behöver träna med barn har jag märkt, hon har alltid varit jättesnäll och försiktig med dem, och är nu med men hon tycker att de är obehagliga och blir rädd för dem. Förut har vi bara märkt att hon brytt sig om de varit allt för spralliga men nu vill hon inte ens hälsa på lugna barn.. :( mamma och hennes pojkvänn och hans barn var här igår och då blev hon nervös och tyckte hela situationen var jobbig.. Dessa har hon ändå träffat förut. Vet ej vad detta beror på men får se om hon kan vänja sig om hon får träffa lite lugna snälla barn.

"Tvåspann"

Idag har jag haft Ronja här hela dagen då matte jobbade. I förmiddags var vi i hundrastgården en låång stund så hon fick lulla runt och nosa, Aya fick sina tokryck och gjorde massor med lekinviter till Ronja, men utan respons gav hon upp och ville leka med mig iställe ;).

Hemkommna igen la sig hundarna och sov så jag satte mig för att plugga, samt leta praktikplats. Plugget gick bra men praktikplats är det värre med. I Västerås finns 2 ställen med Rehab, dels Redog och sedan en veterinärstation. Redog hör jag med vid nästa kurstillfälle och vetten ringde jag idag, men ansvarig var ej där. Ska jag iväg blir det sthlm, örebro eller uppsala.. Runt 10mil, 20 mil per dag.. eller ett par tusen på boende så det känns inte alltför lockande.. Vill ju ha så mkt praktik som möjligt men har inte råd att betala hur mkt som helst..

Strömsholm har jag oxo ringt idag men i ett annat ärende, bokat in AD/HD röntgen, ögonlysning och genomgång av Ayashas armbågar. Nu kommer jag gå och oroa mig massor tills det är dags och sen återigen massor tills vi får resultaten.

På eftermiddan idag gav vi oss ut allihopa på dragrunda, en kortis blev det på bara runt 2 km. Ayasha och ronja fick gå tillsammans och Ayasha var verkligen duktig, tog rollen som "ledarhund" på en gång så det var bara för Ronja att hänga på. Ronja sprang mest med och drog inte speciellt mycket men båda hundarna var glada och belåtna. Ronjas kan komandona väldigt bra sedan innan, då de går mkt med långlina och flexi, därmed känndes det bättre, hon gjorde ju i det stora hela som jag ville och befann sig i "rätt" position men lät Ayasha jobba :)

Nej nu ska jag lägga mig, upp tidigt imorrn och jobba. Gonatt!

Premiärtur

Idag hade vi då premiärtur med nya cykeln. Dagen i ära tänkte vi prova på en ny väg..

Med förhoppning att hitta en passande grusväg gav vi oss ut på landet.. 1.5 mil kom vi, och svängde in på en väg som såg toppen ut.

Började med en lång raksträcka - Satte Aya framför cykeln och iväg bar det i bra takt, in i skogen, upp för backar, ned för backar å kurvor åt båda hållen. Blev minst sagt en ansträngande tur men med en jätteglad hund som verkade uppskatta variationen och ville nyfiktet frammåt hela tiden.

Vände tillbaka på samma väg men då försvann båda koncentrationen och dragviljan, istället skulle hon ner i diket och springa och hoppa på möss..  Men så kom vi in i skogen igen och då skötte hon sig, inte samma fart som på ditvägen men med helt ok vilja.



Älskar min nya cykel :) Den känns superstabil och rullar lätt. Är så nöjd med köpet.

Ayasha är helt slut efter dagens pass och vilar så sött  på balkongen :)

Rallytävling :)

Imorse åkte jag, mamma och Ayasha till stockholm för debuttävling i Rallylydnad. Var där i god tid så Ayasha fick nosa av omgivningen och finna sig tilrätta och det gick rätt fort. Hade ett startnummer långt bak så gick runt lite i parken där och tog en korv.

"Värmde upp" Ayasha med hjälp av kycklingkebab, crabsticks och kycklinghjärta.. Smaskens ;) Så efter ett tag var hon riktigt sammarbetsvillig och vi körde igenom banmomenten från start till mål utan godis ett par ggr. Hela tiden skötte hon sig jättefint och gjorde det mesta med stor entusiasm - Tills vi skulle in på banan - då gick nosen ner i backen och hur jag än hejade och lockade  så var allt annat mer intressant. Halva banan bestod nog av nosningar och en helt ofokuserad hund men någonstans mitti skärpte hon till sig, då var det bara att hojta och locka för allt man var värd för att inte tappa hennes koncentration igen.

Gick ganska bra andra hälften av banan men helt i fokus var hon inte. Men hur lätt är det.. 26 olika hundar hade gått på samma ställe innan- förstår att det var mkt lukter där ( lyx att starta först ! ). Jag bidrog nog med min nervositet oxo men vi får se detta tillfälle som träning och ja med helheten idag är jag nöjd. Hon har skött sig suveränt bland hundar och människor, vart toppenduktig innan vi gick in på banan men just tävlingen var ingen hit.. Det skall tränas på och bli fler gånger, åkte ju dit med vetskapen om att det kunde gå hur som helst ;)

 

På vägen hem åkte vi förbi Eskilstuna där jag hittat en cykel, provkörde och fasnade helt. Nu har vi en ordentlig dragcykel :D En Trek 4300 blev det :) Idag är vi båda för trötta för en tur men imorrn ska vi ut på en testrunda.


Mysig höstrunda

Igår kom Ayashas nya sele från MR Koppel, och den passade så bra så =)
Igår blev det inget drag, men lite lydnadsträning med varierande engagemang från hennes sida..Sedan tog vi en promenad med mamma :)

Idag har vi dragtränat på badelundaåsen. När vi kom dit insåg jag att det var fler än mig som ville ta vara på det fina vädret och  många var ute och promenerade. 2 hundmöten fick vi, och det gick finfint, ett hästmöte ( men då gick vi åt sidan och väntade ) och ett par människor att passera vilket även det gick bra.

Första sträckan av turen är grusväg ca 2km men vänder sedan tillbaka på en stig och upp genom en öppen fårhage, för att hamna på en vandringsled som leder tillbaka till starten. Jättemysig runda med mycket händelser. :)

På slutet blev vi omkörda av en motionscyklist och då blev det en jädrans fart på Ayasha :)



Massa hundgodis har vi köpt idag, plus torkat ett dussin kycklinghjärtan och behållt ett par råa. För imorrn ska vi iväg till sthlm på Rallylydnadstävling. Då kan allt godis vara guld värt för att få henne engagerad och taggad. Ska bli spännande men är rätt nervös ;)


Helg i Herrfallet

"Ung feminin tik med goda prop, höjd och längd men ännu ej utbyggd i kroppen.
Bra ben o tassar. Välburen svans. För dagen urfälld. Paralella rörelser.
Rör sig bra fram, lite hastrång.Behöver tid"


..Så lät kritiken igår. Riktigt nöjd är jag med denna. Hastrång var dock ngt jag inte tänkt på / vetat om tidigare men ska ta och analysera henne bakifrån ;)

Idag åkte vi iväg igen, hämtade upp Marica, hennes pojkvän (Markus), Sot och Shia.
Shia och Ayasha fick dela buren och Ayasha var inte alltför förtjust i idéen och satt och surade mest hela vägen dit.

När vagnsracet väl drog igång var Ayasha något ofokuserad, inte alls så taggad men efter första rakan och en del påhejningar kom hon igång bättre, ett relativt lång parti av banan var sumpigt gräs där både tassar och cykeldäck riktigt sjönk ned, och där fick vi jobba lite extra. Ayasha blev dämpad och behövde en hel del hjälp, upp på fast mark fick hon energin tillbaka och galopperade på fint, hon blev dock trött emot slutet och lunkade in i mål.

Jag tror att banan var väldigt jobbig för henne framförallt mentalt då vi passerade mitt genom campingen där grupper stod som publik, då kände man att hon hade svårt att fokusera, samt att det rent generellt var mycket runtomkring. Men bra för henne att träna med störning.

Ett hundmöte fick vi och det gick finfint, saktade ner till trav och hon gav bara en snabb blick mot hunden. Att passera människor är klart svårare...

Kan säga rent generellt att helgen var mest förvirrande, Alla visste vad som skulle hända och vart men ingen information gavs ut. Ett väldigt utspritt campingområde utan sammlingsplats/knutpunkt gjorde det svrt att få reda på information.

Bra var det iallafall att få fin kritik och störning vid dragträning och ser nu fram emot malamutespecialen.

Mycket hänt och mycket på G.

Ja, både stora och små nyheter finns att berätta och jag är inne i en väldigt bra period kan jag säga.

Ayasha beter sig toppen både i vardagen, vid lydnadsträning och i draget.
Just nu har vi sammarbete till max och undrar om hon inte har lite brukshund i sig :)
Vi blev så sporrade av rallylydnadskursen i helgen och har tränat massor - känner mig lite småtokig men ska tävla nästa helg, anmälde oss till en nybörjarklass i stockholm .. hoppsan ;) Kan ju gå lite hursom egentligen men vi gör vårt bästa och får se det som träning helt enkelt.

Igår hade jag prov på Redog och det gick riktigt bra ! Pluggat och tragglat så mycket så kändes skönt att det gav ngt :)

Nu i helgen åker vi till Arboga både lördag och söndag. På lördan är det utställning och på söndan ska vi dit och dra. På söndagen följer även Marica, hennes pojkvän och Sot med så det blir extra kul :)
Lite pirrigt känns det med draget så idag gav vi oss ut själva ( har inte gjort det på väldigt länge utan alltid haft någon med som kan agera hare / tävlingskamrat) Drog på lite lungt och halvengarerat från början och fick ligga lågt och värma upp kroppen, sedan manade jag på henne och det tog en stund men plötsligt gick det upp för henne vad hon skulle göra och hon lade sig i en snabb galopp och hade väldigt fokus. Så även i helgen kan de gå hursom men hon gav mig en positiv känsla idag =)

Igår var mamma och jag ut och drog en sväng och även då skötte hon sig finfint :)

På kvällen igår var vi över till Marica, käkade pizza, hon fixade till mina dreads som blivit lite väl vilda - Tack ^^, och så hade vi allmänt trevligt.

Sist men inte minst har vi stora planer framöver men det är hittills en hemlighet, så nu får ni vara nyfikna ett tag :)

By the way.. här har ni en bild på dagens mästerverk :P Inte allt som gått som det ska idag..


Rallylydnad

Igår och idag har vi varit på intensivkurs i rallylydnad. Det har varit superkul och Ayasha har varit duktig och gjort mig riktigt stolt. Hon har utfört i stort sett alla moment med bra engagemang och varit riktigt uthållig trotts timmtals av träning. Nu ska här fortsätta tränas! Kan tillägga att banorna vi gick idag på 15 moment genomfördes helt utan godis :) och ändå fick vi beröm för en sån fin följamhet! Så tycker att det ser ljust ut.

Idag frammåt slutet av dagen när vi satt och hade sammanfattning kröp Ayasha tätt intill mig och la upp huvudet i mitt knä :)( brukar hon aldrig göra om hon inte vill nått) Trotts fullt av hundar runt omkring.. Hon var så trött men gjorde ändå allt jag bad utan att sätta sig emot ! Känndes jättebra att hon verkligen sammarbetade och att hon tydde sig till mig :) Så idag är jag jätteglad och Ayasha jättetrött men fullkommligt nöjda båda två!

Igårkväll kom Alexandra och Ronja hit och vi hade filmkväll. Hundarna var så harmoniska och fina med varanndra båda två och när jag satte mig på golvet ville båda nästintill krypa upp i famnen på mig och gosa sammtidigt :) Så mysigt.

Aptitökning

Ayasha har börjat äta laxolja sedan ett par veckor tillbaka och med denna kom aptiten tillbaka tror jag :) Hon älskar den och måltiderna blev någonting roligt. Nu kan hon sätta sig vid skålen närsomhelst och bara vänta på mat och tar man fram den blir hon alles till sig. Ikväll fick hon maten utspridd över golvet som en enkel födosök och visst åt hon - med stor entusiasm :) , självklart utan sälolja denna gång ;).

Idag har vi träffat Assar och tagit en långpromenad tillsammans och det var ingen fråga om att de var glada att ses. Men Ayasha tyckte nog att han blivit lite FÖR stor,( har växt om henne sen sist) och gick undan när han var lite framfusig men detta la sig efer några sekunder så slappnade hon av igen.

Lite klyven är jag denna helg, då det blir drag i Nornäs och jag stannar hemma. Men sammtidigt är vi sedan länge anmälda till en helg i rallylydnad och jag tror likväl att jag kommer få många roliga timmar på kursen. Däremot är draglicens inbetald så nästa helg åker vi till Arboga för utställning och drag :) Ayasha har verkligen gjort stora framsteg på denna punkt men visst märks det att både hon och vi är lite "gröna". Mycket springning har det blivit, perfekt för att träna in möten med både människor och hundar och människor är faktiskt aningen svårare.. hehe. Nu senaste dagarna har vi haft det så varmt att ingen större ansträngning gjorts och märkte idag att jag blev grinig av det varma höstvädret... jaha, så går det när man skaffar polarhund ;)

RSS 2.0