Sol och bad



Ayasha simmar.. Hon är inte helt övertygad och ser aningen besvärad ut, men följer ändå med utan mutor :) Ett gott tecken då hon blivit lite avskräckt från att simma sedan vi simmat i basäng, vilket hon hatar.


Idag har det varit toppenväder här :) Solade lite på gräsmattan och Ayasha slappade i skuggan sedan åkte vi och träffade Madde och en hund hon passar, jackrusseln Sally. Begav oss till Björnön för att bada, första gången för i år för oss tvåbenta ;P

Sally var helt lyrisk när vi kom till vattnet, hon kastade sig i och simmade ut efter pinnar, skällde på vågorna och bara älskade alltihop :) Riktigt kul att se hur glad hon var, hennes  lycka i att bada smittade nog av sig även på Ayasha som var riktigt duktig och följde med mig en lång bit ut och simmade en del :)

Aya har full koll på Sally som ger sig ut utan rädsla.


Sally och Ayasha fungerade bra ihop ( Aya har fungerat bra med alla jrs hon träffat trotts att hon som valp blev attackerad av en) Och hon har träffat rätt många, måste vara den absorlut vanligaste rasen häromkring..

Tog det lite försiktigt ändå med tanke på löpet men inga bitchfasoner än iaf :)

Återförening med Assar :)

Ayasha och Assar träffades för första gången på länge förra veckan, tog med dem till hundrastgården så de fick busa. De tyckte att det var kul att ses och Assar respekterade Ayasha på ett helt annat sätt en förut så det märks att han mognat :) Stor och fin har han oxo blivit.

Hejhopp

Sötnosar


Promenad med Marica

Igår var vi till E-tuna, tog en långpromis med vovvarna och åt Slagstaglass ^^. Alla hundar skötte sig fint och det var skönt att se. Ayasha gjorde en mängd lekinviter mot Shia och var riktigt busig. När hon insåg att det blir inget bus i kopplet ylade hon i protest och gav oss ett gott skratt :)
På kvällen käkade vi Pizza, men då fick Aya vänta i bilen, trött efter mycket intryck skulle jag tro att det bara var skönt för henne. Begav oss hem sent och somnade på bums ^^



Idag var jag upp tidigt med Marcus, tog med mig Ayasha och åkte och släppte ut hästarna. Ayasha var så trött att hon nästan somnade i stallet medans hästarna åt.

Omotiverad..

Har inte alls någon motivation att skriva här men det får bli en kortis.

I veckan har vi varit på fri hundträning i västerås ( Hundsteg) Jag och Alexandra gick dit, Träffade ett par bekanta ansiketn och det var faktiskt riktigt mycket folk. Blev lite rallylydnad ( som jag tror är optimalt för mig och Aya, kurs ?!)lite trickträning och väldigt bra störningsträning. Aya skötte sig gallant och hade mkt bra fokus trotts surret från hundar och dess ägare.

Idag har lilltjejen kommit igång med löp nr 2 :) Detta har både jag och Marcus har trott varit pågång i säkert 2 månader haha. Lite loj har hon varit idag och mest velat sova.

Uppvaktad igelkott

Måste bara berätta någonting spännande vi såg igår. Har en igelkott här utanför sedan länge tillbaka som man stöter på ibland. Väldigt ofta tycker jag mig ha sett den på senaste tiden. Men så igår var det två. Den ena gick runt den andra och de fnös riktigt högt åt varandra. Vi stannade och tittade på dem en stund och Ayasha var mäkta imponerad. Men vi kunde inte bestämma oss för om de bråkade eller om det var uppvaktande men gulligt och annorlunda var det. Nu har jag googlad ( tänk vilken bra funktion ) och kommit fram till att det borde vara uppvaktande :) Så nu hoppas vi på kotteungar ;)

Dalasemester

I Söndags ankom vi till dalarna för en kort semester. Hämtade trehjulingen som stått ute i ett av kraftverken, dragtränade lite på kvällen och gav oss sedan igång att "renovera" den. Rostig och med flagnad färg samt skavanker här och där känndes det välbehövligt.

Har även besiktat min bil och även den är ju synbart sliten så kände en del nervositet inför detta. Fick "bara" en 2:a, att bältet bak inte fungerar och detta visste vi ju om men då det hände i Lördags var tiden knapp att kunna göra någonting åt det. Så nu är det lite småfix här och där med bilen som ska fixas och hundbur skall inhandlas =)

Ayasha har varit mycket lös på tomten och kändes efter 2 dagar mycket tillfreds och avslappnad, väl vetande om vart tomtgränserna fick, dock översteg hon dessa en gång. Vi satt upp ett rep vid grindöppningen( som hon kan hoppa öven och krypa under) mest psykologiskt för att det ska bli ett moment och en ansträngning att ta sig ut och inte bara något hon "råkar" göra i all hast. Detta tros ha fungerat då hon inte rymde denna väg utan genom vattnet( tomten är avgränsad med vatten på tre sidor och staket plus grindöppning på den fjärde) och sedan ej kom förens jag öppnat med repet.

Idag åkte vi hem, stannade till vid kuporlen och köpte lite sommarplagg :)

Ayasha tränar ballansen

Leker med bollen hon var rädd för förra sommaren, hon har tuffat till sig lite :P

 

Innan

 

På väg att bli klar men får slutföras senare då tiden inte räckte till.




Polarhundsbus

I Lördags var vi på Aktivitetsträff med Sphk utanför Uppsala.
Massor med hundar slöt upp och nästan alla trivdes mycket bra ihop.

Dagen ägnades åt agillity och rallylydnad, fika, hundprat och bus.
Ayasha hoppar hinder och är relativt lätt att dirrigera ( när hon har LUST ) men tunnel är tvärstopp, med lockandes och plockande som slutade med att matte själv fock krypa genom tunneln totalvägrar hon.. först visar hon osäkerhet i att överhuvudtaget närma sig tunneln men därefter sätter hon sig på rumpan och inte en mumdbit i världen fick henne att röra sig.

Rallylydnaden gick väl sisådär, kunde ha önskat en LITE mer entusiastisk hund då vi tränar mycket liknande hemma men med mycket hundar omkring, varmt väder och en tidigare agillitylektion är det inte lätt att vara på topp.

Ayasha fick en beundrare i form av en Grönlandshund, en jätteståtlig hane och de kom mycket bra överens. Ut i hundrastgården blev det lek med hundar av alla fyra raser och Ayasha skötte sig exemplariskt. Ett gräl uppkom mellan två hanhundar och Ayasha var först till platsen dock utan att ingripa.

Fullt av polarhundar. Ayasha på väg till sin kärlek för dagen.



Delar lika

Idag har vi varit på Björnön med Alexandra och Ronja. Tog en promenad längs med vattnet och släppte sedan båda på en stor äng där de fick springa. Ayasha hittade ner till vassen och kom upp som en lerklump(vilket inte är alltför ovanligt) , Skitnöjd ;) haha. Sedan fick hundarna vänta vid varsitt träd medans vi sprang in på cafet och köpte med oss smörgåsar. Inte ett yl från Ayashas sida :), är väll skönt att ha Ronja med kan jag tänka, but still :)

Fikade på bryggan och sedan fick Ayasha simma lite längsmed bryggan. Inte så uppskattat men när hon väl är i går det bra. Väl på väg tillbaka träffar vi på en tjej med sin häst och två hundar, de står vid strandkanten och när vi går förbi spriinger hundarna fram. De får hälsa i slappt koppel och känns avspända men eftersom det finns en häst med i bilden förblir Ayasha kopplad tills ägaren frågar om hon ej får vara lös. Berättar att Aya kan vara lite kaxig och bete sig som en terrier mot hästar men den var tydligen van så hon får av sig kopplet.

Hästen bryr hon sig måttligt om, endast då hon ska ta en pinne som ligger nära den, man ser hur hon smyger fram med skräckblandad förtjusning och tillslut nopprar pinnen och springer iväg, sedan vänder hon sig om och kollar på hästen som om hon var beredd på att den oxo var intresserad av pinnen och tänkte jaga henne :) Skojig syn.

Aya och ena hunden en springerspaniel hane kommer riktigt bra överens, jagar varandra och busar en massa. Den tar upp en pinne varav Aya springer fram och rycker pinnen ur munnen på honom, för att lägga den på marken ett par meter bort.. Aya i ett nötskal.

Senare har han hittat en ny pinne och Ayasha springer återigen ditoch tar tag i pinnen men han har lärt sig och håller fast stenhårt, varpå jag under en hundradels sekund får en klump i magen tills jag faktiskt kollar på Ayasha som är helt avspänd i kroppen med glatt viftande svans drar hon hårdare och de står där och leker dragkamp med en 20cm lång pinne :), känndes enormt skönt att se och jag kände mig helt avslappnad. Efter en stund tröttnar Ayasha(!) och går och tittar vad de andra hundarna har för sig.
För mig är detta en stor händelse haha, Aya brukar vara väldigt vaktig om saker mot andra hundar och hade aldrig trott att hon skulle DELA en pinne med en annan hund för att sedan FRIVILLIGT ge den ifrån sig.

RSS 2.0