Ensamma..

Idag åkte Marcus till Peking så nu blir vi själva. Men har mycket som skall göras och hinnas med så det går nog bra :)

Ikväll kommer Madde hit så ska vi gå en prommis med hundarna och sedan ha filmkväll. Måste se till att plugga massor! På onsdag har jag min första tenta på Fysioterapeutkursen.. Känns som att det är så mkt mer som måste in innan dess! Visst tycker jag att det är kul men för den delen inte enkelt..

Igår var jag och alexandra ute med hundarna och tränade/ promenerade samt fick av hundarna en lektion i hundspråk. Det är så bra när man kan studera hur de "umgås", och det uppstår konflikter men de löser de lätt utan bråk =)

 

För det mesta beror "konflikterna" på resurser, såsom en boll eller pinne. Ayasha har insett att ALLA bollar, pinnar, godisar är inte är hennes, utan hittar Ronja något på promenaden får hon ha det och likaså om ayasha hittar nått lägger sig inte Ronja i.


Igår tränade vi men båda hundarna lösa och med godis, inget gnäbb från någon av dem. Samt att ronja fick fodersök med en  Ayasha avslappnad brevid (i koppel) men utan att bry sig det minsta. Då fick hon självklart beröm och godis även hon :) De har ett rätt harmoniskt sätt att umgås och det gör mig så lycklig att se den "snälla" Ayasha.

På eftermiddan var vi ner på marknan en stund och hittade massor av fint ( för ovanlighetens skull ), åt Langoos. Hittade en superfin  klänning men -et med att köpa kläder på marknad är ju att kvaliten kan variera rätt kraftigt.. så vi får väl se om jag lyckats eller om det blir en nitlott.

Angående mitt knä som Ayasha sprang in i har jag fått lite problem, känns som muskeln dragit ihop sig och att detta ben är kortare :P haha Att gå nedför trappor funkar inte alls så idag på jobbet har jag kännt mig som en riktig latmask när jag tagit hissen typ varenda gång.. Känner att det får bli mer mental stimulans än fysisk för Ayasha nu.

klumpig hund

Igår var vi på långprommenad, gick en sväng genom skogen och plockade lite blåbär, sedan ute på ett fält tyckte vi att Aya skulle få springa av sig lite för hon var riktigt pigg. Lekte lite med hennes favoritboll och mitt var det var rusar Ayasha rakt in i mitt knä så jag flyger omkull (hon var så fokuserad på bollen så missade att väja) Fyf*n vad ont det gjorde, som en kanonkula kom en riktig rugbytackling. Smärtan gick över men är lite stel och en viss svullnad finns. Visste knappt om jag skulle skratta eller gråta när jag lågn där på marken och det blev nog nå mellanting.. Tur ingen såg ;)

Idag har jag varit ut och ridit Nisse, vilket gick bättre än förväntat då han stått ett tag :) Ayasha fick komma ut och promenera med en tjej i stallet och sedan lekte de lite i paddocken så hon är nöjd. Satte upp ett par hinder till henne oxo så blev det lite  "agillityträning" och hon var jätteduktrig :)

Grattis Älskling!

Idag fyller Marcus år =).

Så vi har haft våra familjer över en sväng och ätit god kladdkaka (Marcus som bakat =) )
Till Middag plockade vi med fondue och det var mäkta gott.
Vi har haft en mysig slappardag och inte gått ut mer än "nödvändigt" i ovädret..

Ayasha är nöjd med dagen då hon fick smaka entrecote och fått massor med uppmärksamhet.

I kraftverket..

..har vi varit hela dagen. Städat och donat i stationen och klurat på problem med dammluckorna som inte ville fungera som de skulle. Tillslut kom vi ( läs morfar och mamma :P ) fram till vad som var fel och löste detta. Jag är kanske inte å jäkla kunnig när det gäller elektronik och sånt men alltid lär man sig något och det är kul att få vara med :)

Ayasha har suttit mkt uppbunden då vi jobbat vid vattnet men stundvis har vi tagit pauser och hon har fått vara lös, vi gick ned längs ån en bit så hon fick bada. Att sitta bunden har gått bra periodvis men ibland ballar hon ur helt och börjar skrika för att en sekund senare lägga sig och vila, haha hon är lite tokig.

Går försiktigt i och känner på vattnet..


Överlag har hon varit rätt  gnällig den senaste tiden och har funderingar på om det kan ha med fällningen att göra.. Minns att hon betedde sig liknande efetr vintern då det var dags att fälla.
Äter gör hon inte heller särskilt bra så det spelar nog in det med. De där med maten går i perioder och nu har hon länge haft en bra period då hon istortsett alltid ätit upp men så för några dagar sedan blev hon anorektiker och ska inte alls ha.. puh.. dumma hund, å nått fel på henne är det då inte då allt annat går ned med stor aptit.

Nu på kvällen har vi färgat hår, svart på Marcus och Brunt på mig. Ayasha har fått hårvård även hon i form av en ordentlig genomborstning och hon fäller som tusan...

Semester :)

I måndags fick jag semester och vi åkte upp till dalarna, där har vi spenderat hela veckan med hemkomst igår eftermiddag. Vädret har varit tråkigt och jag har passat på att bli förkyld det första jag gjorde men vi har haft det bra ändå, skönt att komma iväg lite.  Ayasha har fått massa filtar och en dyna till buren och nu syns det att hon trivs i den, i början tyckte hon att den var lite jobbig men hoppar nu in självmant.

Vi har besökt helvetesfallet ovanför Orsa, promenerat på vandringsleder kring rättvik, finslipat målningen av trehjulingen mm. Bad har det blivit dåligt med, en gång kom vi oss i, fast då hade vi bastat innan ( ja jag är en badkruka ibland... ).  Vid helvetesfallet var Ayasha jättenyfiken hon tyckte att allt var spännande med broar och massa vatten samt lite klättring men så blev hon väldigt trött sen oxo.

Blickar ut över helvetesfallet



Ayasha har varit mkt lös, nästan hela dagarna har hon fått gå ut och in lite som hon velat så länge hon stannat vid dörren och väntat på ett varsegod. Hon håller sig på tomten och nu har vi lagt en gräns dit hon får gå, hon får vara på hela tomten men inte på uppfarten ( istortsätt enda stället hon kan rymma på) och det har fungerat otroligt bra ! Efter ett par tillsägningar stannar hon på gräsmattan av sig själv och väntar på att jag ska komma tillbaka :)


 

 

Igår kväll var jag på kräftskiva, himmla gott. Massor av kräftor blev det över så det blir lite plock ikväll med :) Imorgon följer Ayasha och jag med mamma och morfar till Tierp för lite arbete i kraftverket

Nu skall jag ha ledigt iaf en vecka till sen får vi se. Marcus åkter till Peking den 29e Augusti, men då har jag sett till att ha fullplanerat så det ska nog gå bra :P trotts allt bara 10 dagar, inget emot 3månader...
Andra utbildningssteget med deltenta är 1-3 sept så det har blivit samt kommer att bli en del pluggande. Sedan ska vi till simmartorp och ställa ut, och nu ska hon sköta sig hoppas jag,  vi har tränat att man får inte hoppa när man springer å hemma funkar det :)

problem med "trotsåldern"..

... inte Ayasha inte, hon är inne i en mogen period och sköter sig finfint. Men Nisse, tre år som han är, en busig och trotsig tonåring, jag blir emellanåt tokig(!) på honom. Det ända som går riktigt bra är faktiskt ridningen, han börjar gå i form korta sekvenser och lyfter ordentligare på benen vid bomarbete. Så uppe på ryggen är jag nöjd och på gott humör :)

Det är på backen han är jobbig. Mest av allt är han hårdhänt och puffar på en så man flyger all världens väg, han puffar på en såfort han får chansen och riktigt hårt. När jag ska tränsa vägrar han ta bettet (som vi tränat så mycket med så fina framgångar) men nej nu vill han inte alls. Han blir orolig i boxen då vi tar in honom för att borsta och står och parerar med benen och skrapar med hovarna. ( jag tror att han blivit bortskämd nu med sommarbetet och att det kommer göra honom och MIG gott när han börjar stå i stallet om nätterna :) Så blir det lite ordning och reda och rutiner.

Får nog en del tid över i veckan att komma ut till honom, får försöka hitta nå knep för att få honom lite mer försiktig ...

Ayasha har varit med till stallet de senaste gångerna och sedan vi köpte bilbur  fungerar det klockrent, backar in bilen så nära det går in till paddocken så har hon första parkett, sedan när vi har ridit klart och tagit ut hästarna får hon komma med in till stallet :)




Idag fick hon hälsa på en höna, först var hon avvaktande men sedan slickade hon på den :) haha, det hela övergick väl till att hon ville busa med den men då satte vi stopp och jag inser nu att jag "skapat" ett intresse oavsiktligt.. Dock tycker hon att de är lite läskiga fortfarande eftersom de springer huller om buller och låter en massa :)

RSS 2.0