Lugna hundar

Idag har jag haft Assar hos mig. Var lite osäker på hur det skulle gå nu när Ayasha löper men det var i onödan. Nog märkte Assar av att någonting var konstigt, för han såg vääldigt fundersam ut när han kom in. Glada svansviftningar från bådas håll och lite hälsning men sedan inge mer! INGEN lek! Det har varit en ovanligt lugn dag med andra ord.

På eftermiddagen har de legat och brottats en stund på golvet men detta var under tidsperiod ca 5 min så jag är lite paff. Sedan första löpdagen har Ayasha varit så lugn och behändig. Hon är fortfarande med på allt men händer inget går hon och lägger sig. Idag har jag pluggat massor och ostört, nu har Assar precis åkt hem och Ayasha och jag har klickertränat lite. Tänkte vi skulle få in ett "backa", koncentrationen verkar det inte vara nå fel på och jag som länge klurat på HUR vi ska lära in detta fick det förklarat för mig av hunden ;)

Klickade när hon lyfte ena tassen, klickade när hon lyfte andra - automatiskt flyttade hon sig lite bakåt för varje tasslyft. Tänk vad omvända roller det kan bli.

- Hunden lär matte en metod som matte kan använda för att lära hunden ett moment :)


Träning

Varit i Enköping två vändor i helgen. Igår lämnade jag bort min hund till en instruktörselev hos Hundsteg. Lite konstigt känndes det men sammtidigt nyttigt :) Idag var vi dit och tränade tillsammans med eleverna och andra hundar. Ganska simpla övningar blev det men det var lika bra, för det fanns mycket störning runtomkring (människor och hundar  hejvillt överallt). Vid den svårighetsgraden vi hade klarade Ayasha trotts det av att utföra alla moment på ett bra sätt. Hade det varit svårare träning hade kanke inte koncentrationen behållts på mig.
Träffade en massa trevliga människor så det har varit bra möten för både mig och Ayasha.

Sedan har jag och Paola varit på djurmagasinet som öppnat sin andra butik i stan och haft gratis fotografering. Där var det massor med folk, hundar + Kattutställning i liten skala, så vi fick ett ypperligt tillfälle att passivitetsträna :)
Kom barn och klappade och kelade med Ayasha så hon la sig på golvet och riktigt njöt, var så fin och lugn mot barnen så =) Vi har inte träffat så mycket små barn förut men att döma av dagens erfarenhet såg hon ut att stortrivas med de små ^^

Nu håller jag på att dra på mig en förkylning men hoppas att det ger sig, då det kommer än händelserik vecka framöver.

Löp igång

imorse kom de första dropparna.. lite efter sina syrror men bättre sent än aldrig. Blev till att avboka simmningen imorgon, och införskaffa tikskydd..
Väldigt trött har hon varit idag, knappt gjort annat än att sova.

Nu till det negativa

Har blivit en åktur akut till Strömsholm idag.Känns som att vi börjar bli stammisar där.. och det är ju inte så bra.
Idag var det inte ens våran hund vi var in med.

Efter att hundarna lekt ett tag gick vi hem till Paola, hundarna lade sig och vilade och vi umgicks.
Paolas daghundar åkte hem så det blev ännu lugnare stämmning.
När Paola reser  sig ur soffan vill Carma gå fram och hälsa men då rent utsagt flyger Ayasha på henne, från att ha legat coollugn och vilat!

Bettet träffade precis vid ögat och det kommer massor av blod både utifrån och från ögat.
Ringer vetrenärer men det är precis stängningsdags så det blir en vända till strömsholm. Stressade och med hjärtana i halsgroparna åker vi dit.. och väntar..

Tillslut får vi komma in, nu har området runt ögat svullnat upp ordentligt men det har slutat blöda.
Som tur är gick bettet bara egenom huden och ögat är ej skadat. En otrolig lättnad!

Men jag undrar vad som flög i Ayasha, vad som fick henne att agera så som hon gjorde! Vi har analyserat situationen i alla tänkbara vinklar men hittar ingen anledning till utfallet. Ayasha kan vara sur då hon vilar, om någon hund är på henne brukar hon morra men inte anfalla! Inga föremål att vakta fanna i närheten/ingen mat. Känns obehagligt att ens hund gjort något så oberäkneligt utan att hitta en anledning. Vill ju kunna låta henne umgås med andra hundar utan att vara rädd, hittade man en orsak kunde man förebygga och veta när något är på gång att gå snett...

Nu känner jag mig orolig och vimsig... Väldigt oberäknerligt var hennes beteende. :(

Hundlek

Idag har jag både possitiva och negativa nyheter.

Vi börjar med de possitiva

Har varit till en hundrastgård idag med Paola och hennes hundar, väl där fick vi även sällskap av två främmande hundar. Allt som allt 7 hundar av varierande storlek och ålder.
Alla hundar kom jättebra överens och lekte och hade en massa kul tillsammans. Jättebra för Ayasha att få umgås i flock








Dragträning

Idag har vi fått hem selen och var såklart tvungen att prova! Spännde henne efter den vanliga cykeln och oj va snabb hon var ! Både jag  och Marcus blev helt paffa att våran lilla valp blivit så stor och stark. Körde ca 4 x 30m med massor av beröm och godis emellan ( allt gott jag kunde hitta i både frys och kyl i en salig röra ;)) Efteråt var man helt upprymd. Ayasha var glad eftersom vi var glada, så hon förstod  nog att vi tyckte hon var duktig, är så stolt ^^

Har även kommit fram till att jag ska avbryta en av kurserna jag läser, då kurslitteraturen är alldeles för svår ( en bok på 800 sidor engelska, och inte så simpel sådan )
Dock blir jag återbetalningsskyldig till csn men det får jag ta. Får se till att jobba mer, vilket knappt har blivit av alls på sistonde.

Lyxdag ^^

Imorse var vi till strömsholm på egensim med en allt annat än nöjd tös. Det går väldigt mycket i vågor det där.. Idag ville hon inte alls.

Väl hemma fick hon söka godis och tugga ben :)

Vid 14 hade jag och Marcus bokat massage, en present vi fått av Marcus mamma, tack !
Jätteskön oljemassage och därefter massor med tid i relaxen. Efteråt kännde man sig väldigt nöjd och belåten vill jag lova!

På kvällen lagade Marcus god middag åt mig och efterrätt på det. Så vi har haft en riktigt mysig söndag, precis som de ska vara. Tack älskling, du är bäst!

Ayasha fick ett stort köttben nu på kvällen som hon låg och mumsade på länge så även hon är nöjd och belåten.

Nu ligger jag och skriver på en sammanfattning av en bok som ska vara klar idag.. Ute i sista sekund, som vanligt..

Första utställningen.

Idag var vi till strängnäs och ställde ut Ayasha. Nervöst på vägen dit men väl där lugnade man ner sig ganska snabbt, lika så Ayasha. Fick hp och BIR, visserligen var hon ända malamuten men det var kul att få kritiken och enligt mig en mycket god sådan. I gruppfinalen åkte vi ut, och det tror jag berodde på hennes korta steg, men det är ju något som kan tränas fram(har det i frambenen pga skadan men simmningen gör rörligheten bättre). Så nu är jag sugen på revanch, träning, träning, muskeluppbyggning och simmning ska nog göra susen :)
Nöjda efter dagen är vi iaf men kände även att tävlingsmänniskan i mig kom fram, men det är ju bara bra.

"Stark tikvalp, utm propp.
Kraftfull skalle, välplacerade öron.
Bröstkorg med god längd och djup.
Högt ansatt svans av bra längd och behåring.

Lovande vinklar.
Kraftfull och dubbel päls.
Kunde haft lite mera drive i steget."


Erfarenheten av detta var guld värd, Marcus följde med och han var skön att ha som stöd men nu känner jag mig säkrare tills nästa gång

Dagens kommentar:
Kom fram en kvinna och sa:

Svårt att se skillnad på alla shibor men en sånhär husky vet man ju precis hur den ser ut!
- fast det är ingen husky..
Nä.. det är ju en Alaskan malamute... jag hade solen i ögonen ehh...

hehe pinsamt för henne

vilket väder :(

Ayasha har fått använda sina armbågsskydd en del idag, lika bra när det är såhär ruggigt och kallt man blir ju själv stel i kroppen bara av att gå ut. Tror att jag klär mig för dåligt har just tagit en halvtimmes promenerat hem från pappa och känner mig stel som en pensionär, knäna är värst. Ryggen har jag ju ont i sedan innan men kan ju säga att jag skulle behöva en ordentlig massage när jag kommer hem ;). Dessutom känner jag mig helt sne efter att ha gått med en superdragig hund på ena sidan och en coollugn på andra. Måste se till att variera sida på dem lite oftare så det inte blir värre. Trötta är vi oxo, det är vädrets fel.

Blir mysigt att komma hem, sätta på sig myskläder och ta en kopp te ^^ haha låter som jag skulle varit ute i flera timmar i storm, riktigt så illa är det inte ;)

Tentaresultat

Fick idag mitt resultat från sluttentan i första kursen. Blev VG om jag förstått det hela rätt (Jättekrångligt dokument). GUD så lycklig jag blev, verkligen en lättnad. Känns som jag fick lite mer kraft nu, måste försöka hårdplugga imorgon på marknadsföringskursen.

Idag har jag varit hemma från Assar, så har tagit sovmorgon allihopa :) Sedan var jag och Alexandra med hundarna till Hundrastgården på Gryta. Där fick de busa, lukta gräva och umgås någon timme och sedan tog vi en promenad in mot stan igen. Massor med intryck för hundarna och extra roligt att Ayasha och Ronja fungerar så bra ihop. Ronja är Ayashas extramamma som både leker, tillrättavisar och håller koll på henne. Tittar man på Ronja kan man verkligen förstå vad som menas med signalstark. Hon liknar en polarhund, typ alaskan husky, med dess teckning och det är lätt att avgöra hennes sinnesstämmning då hon är väldigt tydlig i både uttryck, rörelser.


Dagens bilder

Var som sagt på The Studio idag. Stylad och fotograferad blev man så kännde sig som en riktig kändis nästan :P hehe det var en rolig och annorlunda upplevelse^^
Massor av bilder blev det så här får ni ett litet smakprov.
Är nog inte så hemsk i håret ändå.. Tror det blev bättre efter morgonens panikfärgning :)





why?

resultat klart.. a la morot :/

Inte blev det bra heller så får stiga upp tidigt imorrn och be Marcus 
om hjälp med ännu en toningsförpackning.. färgen är väll inte så mkt att göra åt men kunde bli lite jämnare.
hahaha ibland går det bara fel helt enkelt!
Efter alla mina försök att bli vackert rödbrun i håret utan att lyckas
börjar jag längta efter mitt    
blonda hår igen..

 

 





Bad hair day

Igår körde jag den andra avfärgningen på mitt hår. Vad hände - nästan ingenting, mitt hår kanske blev 1 nyans ljusare och ännu värre "skrik orange" och väldigt torrt och risigt. Panik, eftersom jag ska med mamma till stockholm imogon till TheStudio, måste jag komma på en lösning. Jag vägrar göra mer skada på håret(då inga toppar spruckigt eller gått av går det fortfarande att rädda. I med inpackning för att senare springa in i en affär och köpa första bästa toning. Blev en mahognyaktig sak. Nu väntar jag på en impulstoning så vi får se hur detta går.

Ayasha är hos Marica tills imorgon eftermiddag. Det kan vara bra för både henne och sot, då det blivit lite tjafsiga mot varandra nu när Ayasha är lite modigare. I och med att de träffas så sällan är det alltid ett par spännda första minuter då ingen av dem känner sig tillfreds men sedan när det lugnat sig är det precis som att det kommer på att de är kompisar, och så börjar de brottas och tacklas istället :)

Utflyckt och snö

I fredags bar det av upp till Rättvik för mig och Ayasha, då jag hittat en trehjuling i Orsa. Övernattade i mormor och morfars stuga för att sedan på Lördagen åka vidare.

Hoppades innerligt på snö då vi nått lite högre breddgrader och på morgonen när jag tittade ut var det vitt :) Ut med Ayasha och undersöka, och nog var det spännande allt. Fullt lika kul var det inte ute på vägarna, en bit efter rättvik hade jag nära på lust att vända då det bara fanns tunna, tunna hjulspår att åka i. Värre blev det så blev till att köra riktigt riktigt långsamt på sina ställen. Fastän det var obehagligt klarade vi oss galant och väl framme i Orsa pustade jag ut.

Ayasha fick komma ut i snön och leka med en schäferhane medans vi pratade och lastade i cykeln. Drog mig för hemfärden men det hade klarnat upp och smält undan rätt bra så det gick smärtfritt hem. Efter så många fokuserade timmar på vägen var jag jättetrött, åkte förbi mamma och vilade en stund. Sedan hämtade jag Marcus och vi åkte ned på "Mongolen" där han bjöd på middag. Jättegott ^^

Idag har vi varit ute på "aktiveringspromenad" med godissök lite överallt, lek, ballans och lite övningar. Ska ned till mormor senare och hämta min mobil som glömmdes i deras bil igår och sedan måste jag köpa avfärgningsmedel till håret..Då det är helt orange efter första avfärgningen :P haha.

Första snön, spännande!

Väl uppe i Orsa var det högre snö att pulsa runt i, jättekul :)


Dragträning kan börja :)

Var hos rehab idag och de tyckte att hon såg väldigt fin ut i benen. Fick ett godkännande att börja med draget :) Happy =) Men det blir försiktigt försiktigt då hon fortfarande har lite muskelbrist. Har dock fått tag i en trehjuling som ska hämtas hem i helgen, bra att ha när vi ändå håller på.

Idag har jag varit ute hos mamma, så gick vi 2,5an med Ayasha, då kunde hon vara lös massor, så kul att se hur glad hon blir. Hon har inte varit så mycket lös på sistone så värmde upp med lite följsamhetsträning i koppel men sedan gick resten kalas. Hon kanske inte alltid håller sig supernära men kommer tillbaka och kikar läget då och då och ropas in ibland(räcker bra för min del ).Var så tyst och lungt ute i spåret men så plötsligt dyker en joggare upp från ingenstans, mamma och jag flög i luften och Ayasha blev glad men kom fint när jag ropade istället för att springa efter joggaren som svischade förbi 2 m ifrån. Bra bra =)

Senare på kvällen har Sofie och jag suttit och spelat gitarr( hon) och sjungit tillsammans, vilket var jättemysigt så när jag kom hem peppade jag Marcus att lära sig lite nya låtar och spela lite då gitarren här hemma mest står och samlar damm. Han klingade en stund iaf, hoppas få höra mer av det ^^

nu ska jag sova. Natti

Unghundsaktivering

Idag var vi till enköping på kurs. Fick massor av goda tips och även förklarat för mig hur jag ska agera när Assar och Ayasha börjar Gnäbba/bråka( vilket händer då och då när leken blir "för hård" ). Har nog haft lite för lätt att bli arg vid sådanna tillfällen, för att man lixom vill lära dem att inte bråka samtidigt som man blir orolig. Ska alltså nu bara ignorera efter de rykt ihop, ryta till räcker oftast för att få dem att sluta men när de slutat ska allt vara frid och fröjd..

Kul  att träffa andra människor med unghundar och ta del av varandras erfarenheter :)

"titta vad duktig jag varit" ^^



Nu är vi hemma igen, Ayasha är "slutkörd" och ligger och sover på balkongen och jag är oxo väldigt trött då det blev sent igår och tidigt upp idag. Inga jobberbjudanden för dagen har dykt upp ännu så jag ska ta en powernap och sedan sätta mig med skolböckerna en stund.

Fortsättningskurs

Igår började vår fortsättningskurs, hade samma kursledare som i valpkursen vilket känndes riktigt bra :) Kul att komma igång med lite kursande oxo =)

Tränade följsamhet/Koppelträning
fotpossition
sitt/ ligg utan någon som helst rörelse som hjälp.
mm
Som valpkurs fast graden svårare, första gången blir ju lite "checka av/prata, testa gång"

På kvällen kom Anna hit, så slapp jag vänta på Marcus (som jobbar till 23) ensam. Vi pratade en del eftersom det var länge sedan vi sågs, delade en godispåse och kikade tv.. "tisdagsmys" helt enkelt.

I måndags var jag hos mamma och red Janni, tog en barbacka tur vilket var supermysigt^^

Har även anmält mig till "Fysioterapeut hund" utbildning hos ReDog. Och det känns jättespännande! Har aldrig kännts så rätt :) så det är jag glad för. Den startar i februari 2010 och jag hoppar denna utbildning i januari, så det passar mig utmärkt.

Vi har börjat köra en del ballansövningar, här tränar Ayasha "sitt fint"

(funderar på att döpa om till sitt fult dock, för inte är det vackert :P)


Tävling

Idag har jag varit med Sofie och Tove på ponnyhoppning. Riktigt duktiga båda två, Sofie kom 2a i lätt B. Ayasha var med och fick riklig och välbehövlig miljöträning. Mycket spring och fläng, för det var ju så mycket att hålla koll på, en del skall/yl.. Men i det stora hela skötte hon sig fint!

Väl hemma i Tillberga hälsade jag på nere hos Lale, red "Sorbonne" lite i paddocken och hälsade på hennes tvillingföl för första gången (iofs 1åringar) de var jättesöta ^^.

Ikväll har Ayasha duschats då hon hade massor med inbiten hästlukt i hela pälsen. Nu luktar hon jättegott :)

Sofie och Janni


RSS 2.0