Fysioterapeut Hund

Idag gick jag äntligen min första dag på Fysioterapeut utbildningen :) Var jätteintressant och givande. Vi fick alla göra en kort presentation av oss själva och det visade sig vara alla typer av människor med helt olika bakgrund och olika åldrar. Jag var den ända från Västerås konstigt nog ..
Pratade mycket om Rehabiliteringens utveckling och betydelse. Då rehabilitering fortfarande är något väldigt nytt hos hund finns väldigt bra möjligheter inför framtiden vilket ju är positivt.

Imorgon kommer en hundinstruktör som skall föreläsa om hundars mentalitet och känslor, vikten av att respektera hunden och läsa dess signaler. Det blir spännande både för egen del och i utbildningssyfte.

Ikväll har Ayasha och jag varit ut på en mysit cykeltur, draget är väl inte på topp utan hon springer gärna brevid... Hon är ju på så vis superenkel att cykla med, och stannar på en gång man säger till men är svårmotiverad att få fram ordentligt. Men nu när jag har bil, ska jag se till att skaffa "cykelhållare" till bilen så får vi ta oss iväg till lite trevliga skogsvägar. Får ju gå endel sträckor nu då det kommer mycket asfalt utan möjlighet att gå på sidan i gräset.

I Lunktakt eller snabb trav är det svårt att få henne att dra alls men ökar man till högt, högt tempo drar hon bättre men orkar ju inte så länge i stället. Får göra så att jag cyklar med promenadselen då kan hon springa brevid - det är ändå jäkligt skönt att hon är såpass lugn och lätthanterlig. Så när dragselen åker på får hon väl gasa gärnet då ;)

Vattenhund

Jo jag har nu förstått att min lilla flicka älskar vatten ! Sålänge hon slipper simma, finns det en pöl eller ett dike i närheten ska hon bara i och rusa runt som en tok, riktig underhållning, hittar pinnar, och skitar ner sig ordentligt ;)
Men hon har verkligen skitkul så  får hon mycket positiva vattenerfarenheter kanske simmningen går bättre :)

Såhär fin blev hon då vi var på utflyckt igår :) hehe

Supernöjd



3års test avklarat

I Söndags var det dags, iväg till Kumla bar det. Lagom pirrigt och med en lite för hög dos nervositet. Väl framme släppte nervositeteten rätt snabbt, Nisse spände upp sig och kikade in omgivningen och tyckte att det var mäkta intressant med ett helt nytt ställe och en massa andra "tonåringar" men efter en stund varvade han ner och gick snällt och lungt vid min sida som vilken häst som helst.

Inne i ridhuset skulle han hoppas och visas upp. Fick bra betyg på exteriören men sisådär på hoppningen :( Vi hade nog alla räknat med högre poäng men han visade helt enkelt inte sin bästa sida idag, var inte samma sug mot hindrena och inte samma svung i hoppen.. menmen, blir väl mycket för han och svårt med koncentrationen. VI vet att han kan och det är viktigast :)

Sedan var det dags för ridprovet, det hölls ute, till vår fördel då det är de han är mest van vid.
Från uppsittning till avsittning skötte han sig exemplariskt rakt igenom !
Godkänt ridprov med kritiken:  en mycket trevlig uppvisning med positiv häst. Dock även att han skulle gått ut i hörnet mer och lyssnat mer på mina hjälper men detta bortser jag lite ifrån eftersom padocken bitvis var som ett träsk med massa vatten och hovarna sjönk ner bra långt så tyckte inte att focus låg på att tvinga i han i pölarna utan att göra det hela till en positiv upplevelse. Pölar går han i endå i skogen så han är inte omöjlig ;)
Galopperna fattade han fläckfritt och höll de utan allför mycket pådriv :) Jag är så nöjd och stolt :)

Sötnosen :)

Baddax

Inte för mig då, men Ayasha och Ronja var glatt i och plaskade i vattnet igår :)
Jag och Alexandra begav oss för en heldag på björnön igår, meg promenerande, grillning och två busiga vovvar.

"Lite skönt var det att svalka sig"

 

What?

 

Aha, bara Ronja som dyker upp i vassen :P

 

:)

Riktigt mysigt hade vi, hundarna fick varva lösgående och (lös i lina) men Ayasha skulle bara ned i vattent och runt i vassen och trassla in sig. Det slutade så med att jag fick gå ut i "sank" marken och trassla upp haha,  så när vi kom bortom väg och människor blev det att knäppa loss linan helt.

Hem kom vi inte förens halv 11, då det var ont om bussar och vi fick promenera dryga milen hem igen.


Hästmassage

Har varit på Ekerö i veckan på kurs i hästmassage :) Kom hem igårkväll lagom trött, med massor av nya kunskaper men även en hel del som inte lagt sig än. Har haft hjärnan på högvarv i flera dagar och det har varit så givande.

Bodde på en gård ca 300m ifrån  kursgården, jag och två tjejer till i varsin liten campingstuga. Har varvat teori med en hel del praktik. Massor av muskler att lära sig, inte helt lätt men jag ska praktisera en massa så det ska nog gå in :)

Janni blir min första försökskanin och jag anar att hon kommer tycka om det.

Idag har jag varit i Ransta och ridit Nisse, red till ridhuset och det gick sisådär.. Var en del andra hästar där så han fick väldigt svårt att koncentrera sig och blev lite stressad så satte inga krav på honom. På söndag ska vi till Kumla på treårstest så det vore bra om vi kunde komma iväg till ridhuset iaf en gång till denna vecka.

Igår tränade vi fotgående med Ayasha. Inte tränat det så mycket på länge men det visade sig att hennes kunskaper satt i. Satt sig många gånger rakt och höll bra focus :) Idag har hon varit med till stallet och skötte sig fint, väldigt spännande och väldigt mycket att nosa på =) Hästarna är fortfarande lite otäcka men tror hon börjar lugna sig sakta men säkert. När jag har vart på massagekurs har mamma haft med sig Ayasha till stallet på mornarna så då har hon fått endel välbehövlig träning även där :)

Nisse galopperar :)



Idag har jag ridit Nisse, vi har laggt fokus på galoppen och han har varit lite trotts/busig i paddocken och skuttat omkring. Men på slutet fick vi till en riktigt fin galopp och första gången utan draghjälp :) Idag har vi gjort framsteg! Han är så duktig :)

Angående att jag sitter såpass djupt i sadeln beror det på att han somsagt busat endel..

Imorgon ska han löshoppas så då åker jag ut igen, då ska oxo Peppe och jag ut i skogen en sväng :)

Apport

Äntligen ! Säger jag bara.. En lång tid har vi kämpat med att Ayasha ska lägga apporten i handen men hon slänger bara upp den i luften eller på mig. Vi har tränat på alla tänkbara sätt men strått stilla och trampat, dvs hon tar upp den från min hand och släpper den i min hand men att flytta den från golvet till handen har varit svårt.

Så ikväll tog hon den bara helt plötsligt från golvet och la den i min hand ! Så glad man blir =)  gjorde ett par repetitioner med goda resultat, fortfarande är hon lite ivrig och ibland slängde hon i den i handen så den åkte på golvet igen men jag är glad nog att hon siktade på handen :) Sluttränat för idag men kommer göra ett försök imorgon med.

Igår var jag och Ayasha på långpromenad på badelundaåsen och vid Anundshög. Mycket lösgående blev det och hon skötte sig fint :) Stannade halvvägs och hade picknick men Ayasha hade inte alls lust att äta så hon strosade runt och undersökte för att då och då komma till mig och tigga macka ( fast hon fått både godis, morot och lite yoghurt) haha.

Ayasha sitter på Anundshög och beundrar utsikten :)



Vi har haft lite bakslag i hennes socialiseringsträning. De senaste dagarna har hon visat en del aggressiva tendenser men inget har hänt. Så nu ska vi vara ifrån andra hundar såvida vi inte träffar på nån kompishund ett tag, kan vara så att hon är på väg in  i löp och även att värmen kan göra henne mer lättirriterad.

Långprommis på Björnön.

Idag har vi gått en långpromenad på björnön. Klövjeväskan åkte på så lilltjejen fick jobba lite. Mest koppelgående blev det. När vi kom ut på ett gärde åkte kopplet dock av och hon fick toka runt :) Samt att hon fick gå lös en sväng där vi hade lång sikt frammåt. Då björnön är ett enda stort frilufsområde med människor högt och lågt, hundar, får osv ville vi inte riktigt släppa henne hursom. Vet inte säkert hur hon reagerar på en joggare när hon är lös.. Har fungerat bra när hon var mindre men då var hon ju inte lika självständig samt att vi inte tränat jättemycket lösgående på sista tiden....


Ayasha har badat lite oxo och blev så busig när hon fick gå i vattnet. Simma håller hon sig ifrån men att plaska lite lätt, leka bland vassen och hämta pinnar passar henne utmärkt.
Såfort det blir lite varmare i vattnet ( 15 grader eller mer ) ska vi ge oss ut så hon får komma igång och simmträna.



Valborg

Igår var jag ut till Ransta, skulle rida Nisse och planerade att lägga till galoppen. Först red vi ut i skogen en sväng, där mötte vi en bamsing till älg och hästarna blev superrädda. Nisse frustade högt och länge och blev stel en lång stund efter men flippade inte ur helt utan gick att kontrollera vilket i sig känns som ett stort plus med unghästar.. Man vet liksom aldrig hur de kommer att reagera på saker och ting.

Efter en stund hade han lugnat sig, då begav vi oss hemåt igen och red en sväng i paddocken. Med draghjälp från Sorbonne kom han igårng i en något vinglig men lugn galopp. Stora galoppsprång hade han och paddocken kändes närmast trång. På kortsidorna fick han trava första gångerna för att sedan avsluta med 1 helt varv sammanhängande galopp.  Jag är jätteglad och Nisse skötte sig jättefint. Ett bocksprång blev det men inte mer. Han är så medgörlig så =)

På kvällen hade jag och Bella bestämt att vi skulle ses. Tog en promenad till Djäkneberget och såg på brasan träffade ett par kompisar. Men då de inte fick nån fart på brasan gick vi ned mot stan igen, åt och sedan gick vi ut. Jag hade premiär för mina  högklackade sommarskor och bet mig i läppen och dansade på.. Idag såhär dagen efter får man skylla sig själv att man inte gått in skorna ordentligt. En helt ok kväll men vi klagade på musiken med all rätt, hela kvällen spelades kasst, hoppklippt musik från en DJ som inte alls kunde det han gjorde.

Idag har varit en lugn dag. Vi har varit ut till Tillberga och hämtat Sofie från stallet men det är nog oxo det ända vi gjort :P Ayasha har varit trött hon med och funnit sig i att vi slappat.



RSS 2.0