Höstpromenad

Igår var vi ute på en mysig höstpromenad och Ayasha fick springa av sig lite :) Armbågsskydden användes och de verkar inte störa henne alls. Ayasha har inte visat några tecken alls på ömhet eller överansträngning varken efter detta eller på länge så det känns jättebra :) Gick längs "Badelundaåsen" igår, där jag fick lite nostalgi känslor eftersom det ligger nära mitt barndomshem och trakten är välbekant. Skönt att komma ut på landet en sväng så man får känna sig lite hemma ^^

Fördelen med hösten - den är vacker!

 

Godissök i träd - Ayasha visar sin fulla storlek


Igårkväll var jag på Haloweenfest oxo, jätteskönt att komma iväg och träffa kompisar en stund. Känns verkligen som det varit dåligt med det på sistonde. Skolan har varit högprioriterad och väldigt krävande. Men nu är sluttentor gjorda i båda kurserna och nästa vecka börjar två nya. Marknadsföring och projektledning. Det ska bli spännande med nått nytt. Dock är kurslitteraturen i marknadsföringen inte så frestande - En bok på 800s på engelska :/ could have been better...

November känns som att det kommer bli en bra månad. Ska börja fortsättningskurs med Ayasha, åka till Enköping på unghundsaktivering, får in lite extra lönepengar, ska med mamma till Stockholm och bli stylad ;). Den 21 nov gör vi dessutom våran utställningdebut och det ska bli jättekul :)

Ikväll åker vi ut till mamma och sover där för att imorgon följa med Sofie på tävling. Ska bli kul, träffa lite hästfolk och titta på min duktiga syster, dock kommer jag nog få lite nostalgi även av detta.. Bra träning för Ayasha är det ju oxo, då hon inte alls är så van med hästar som hon borde.. Visserligen är Janni ingen häst att träna med (eftersom hon hatar Ayasha, alla andra djur som inte är hästar ) hehe men sammanhanget i stort är toppen =)

Spelar död

 

7 månader gammal


Första tentan..

.. i mitt liv.
Det var läskigt!

Om högst 3 veckor får vi veta hur det har gått. Känns både som att det kan ha gått riktigt bra och riktigt dåligt då bredden på frågorna var stor. Jag tror jag räknar med ett IG, possitiv som man är. Blä.. Imorgon kommer nästa :O och har ärligt talat ingen aning om vad jag ska plugga på idag.. vart ska jag slå upp boken ? känns snurrigt.. Min komentar i går kväll - Jag behöver helg! hehe.

Men nu i helgen åker antagligen jag och syster på Malamutespecialen iallafall så det ska bli riktigt kul :)
Någon mer som ska dit?

Måste hinna med att jobba lite mer oxo. Idag är det tänkt att jag ska ned på stan och köpa vinterjacka(som jag egentligen inte har råd med) och så känner jag lite att jag lever på existensminimum typ :/ Mitt problem är inte mina utgifter.. nejdå de är inte särskillt stora, det är mina inkomster som är på tok för små.. Tänk va rik man skulle var om man fick in en lön på sisådär 10.000 varje månad. Hahaha!

Spara pengar måste jag oxo, vill ju gå hundfysioterapeut i vår.. Har ioch för sig sparade pengar som är bundna till Maj. De täcker hela kursavgiften men ja.. måste ju leva lite oxo^^

Igår gjorde Marcus jättegod mat åt mig, lövbiff och potatisklyftor, då uppskattar man extra mycket att komma hem ^^ Tack älskling!

Ayasha blev så glad !

Ayasha var på måttligt humår i bilen på väg upp men när hon insåg vart vi var när vi kom fram blev hon överlycklig :) Hon blev så till sig att hon inte riktigt visste vart hon skulle ta vägen. Nu har hon lugnat sig och ligger nöjd och belåten nedanför soffan.

Jag själv är trött och inser att jag har en jobbig helg framför mig. Terminen ut lär jag ju gå och ev nästa termin men känner nog att det här inte alls är min grej. Mormor kan ju det här med bokföring så hon och jag ska ta oss igenom den biten på egen hand. Tror dessutom att jag får ut mer av henne än av utbildningen. Mormor och morfar har ju eget företag här uppe så att sitta och ta del av deras erfarenheter ger en hel del :)

Nej, jag ska hålla på med djur fullt ut, så är det helt enkelt!

Nu ska vi proppa oss fulla med reflexer och ta oss ut i mörkret här i byn :)

Puh!

Inte uppdaterat på ett bra tag och det på grund av en rad olika grejer. Framför allt eftersom inget speciellt hänt och mitt datorsittande varit nästintill obefintligd de senaste dagarna. Jag har minst sagt fullt upp med plugg då det är sluttenta på måndag i en kurs och onsdag i den andra! Plugga,plugga, plugga för allt man är värd.

Även är det så att internet har strulat massor de senaste dagarna och vi vet inte alls vad det kan bero på :/ (Detta i sin tur kombinerat med att högskolans hemsida strulat till och från har gjort att jag inte fått in en uppgift i tid. Hoppas att det löser sig :/)

nog om skolan..
______________________________

I Måndags var vi till min kusin som fyllde år. Dit följde oxo Ayasha med och fick busa med deras två Golden. Oscar som är dryga året blev störtkär i henne ^^, så hon fick en trogen följeslagare och lekkamrat , fast mot slutet tyckte hon nog mest att han var jobbig. Då gick hon in i sitt ignoreraläge som hon lärt sig av Assar.







I övrigt har nog Ayasha haft en ganska tråkig vecka. Matte har varit väldigt upptagen men hon är snäll hon, finner sig i det oxo.

Idag har vi efter att pratat med diverse veterinärer och rehabpersonal inköpt armbågsskydd till tjejen. Dessa ska hon använda vid längre promenader, ruggigt väder och en stund efter promenaderna.
När vi ändå var på djuraffären fick hon ett stort tuggben så hon blev jätteglad.
Fick där komentaren att Ayasha var så söt "hon ser ut att vara hämtad direkt från en disneyfilm"

Imorgon eftermiddag åker jag och Ayasha upp till Dalarna, till mormor och morfar över helgen för att sedan på måndag åka till Borlänge och skriva tenta.



Ne, nu ska vi ut på en sista promenad för idag, sen blir det sängen.




avancera...

Igår på kursen blev man sporrad till mer träning :) Tror att Ayasha oxo blev det, för hennes svans går som aldrig förr ;)

Vi har valt att jobba vidare på några av tricken nu och spara resten tills senare. De vi börjar med är

  • "vila" (hon ligger på mage på golvet med hakan i backen) och det är inte långt kvar eftersom det var ett väldigt naturligt trick.
  • "Spela död", där har jag valt att hon ska ligga på rygg, lite svårare men mycket sötare ^^ går oxo bra framåt men ibland är det svårt att ligga still.
  • "Buga" Kunde hon redan från innan men ska jobba bort handrörelsen så det bara blir ett röstkomando
  • "Vinka" Kunde hon någolunda innan men även här behöver handrörelsen tränas bort.. Har jag inte handen som hjälp nu blir det allt som oftast en helt stilla tass i luften... inte så charmigt :P

Ayasha har blivit mycket gosigare på sistonde och det blir jag jätteglad för.. Hon har nästan aldrig velat gosa förut bara busa, sova eller äta. Men nu har det börjat komma mer av den varan ^^

Det har jag utnyttjat och pysslat om henne extra mycket på kvällarna, igår fick hon en SPA kväll hehe
Satt över en timme och borstade, masserade, klippte klor, borstade tänder osv och hade en riktigt mysig stund. Förut har jag fått ta fram godis för att hon överhuvudtaget ska ligga ned medans jag pysslar men inte nu :)

Idag har vi oxo varit och simmat men där är hon riktigt kinkig. Hon gnäller massor och det låter som att hon ska drunkna ibland då hon har munnen i vattenytan och ska jämra sig samtidigt.. blubblubblubb..
Simmningen gör henne gott så det får hon allt stå ut med.

Jag är alltmer inne på att utbilda mig till hundfysioterapeut och dessutom har vi en sådan utbildning här i Västerås :) Ska ringa ReDog denna vecka om både det och en del saker rörande Ayashas hälsa...
Är lite inne på back on track till tjejen, för att skynda på eventuell kvarvarande läkning och för att förebygga att samma sak sker igen.  Men som det ser ut nu vågar man ju inte göra ett smack själv..

Dessutom har Ayasha något som jag tycker verkar vara en Bursit. Ayasha föredrar ju att ligga på vårat håda stengolv i hallen och där kan hon ligga länge! Som nödlösning har hon fått avklippta löparstrumpor och så "stör" vi henne när hon ligger stilla för länge.. Usch, blir till att ringa vet i veckan oxo :(
Jag vill ju bara att hon ska vara frisk NU! :(

Cirkushund!

Imorse bar det iväg till Enköping på cirkushundkurs. Massor av nya trix har introducerats och riktigt kul var det. Det är alltid skönt att få lite hjälp och finslipning av sitt eget lärande till hunden :)
Efter 3 timmar på en blåsig och regnig fotbollsplan är det ändå rätt skönt att komma hem och in i värmen.
Jag har tagit en varmdusch och ätit. Ayasha har tänkt så det knakar och gjort massor med bra ifrån sig idag så hon har stupat i hallen.

"Spela död" var till min förvåning något som faktiskt gick rätt bra, då jag försökt här hemma har hon antingen rullat runt eller sprattlat alldeles för mycket, så det var ett trick jag lade på hyllan ett tag men nu har vi kommit igång och som det ser ut nu kan det nog gå rätt snabbt att lära in :)

Nu tar vi det lungt nån timme sedan är vi bjudna till mamma på middag ikväll :)

Thailand !

Nu börjar hösten tränga sig på och det tycker jag inte alls om, bara regn och rusk :(
Ungefär vid den här tiden förra året var jag och Ellen i full gång med att packa och planera inför Thailand. Så idag har jag påbörjat ett brev till skolan vi var på och kollat på bilder. När man tänker tillbaka nu saknar man det på nått vis. Även fast jag inte var alls glad på slutet ( längtade ju hem!) Var thailand i sig jättehärligt så man saknar vädret och alla underbara människor och sen friheten ( att aldrig behöva tänka spec mkt på pengar) hehe.
Nu är jag taggad på att åka tillbaka men bara nån vecka.. Desverre är det mycket jag är taggad på :P så man skulle ju vinna lite pengar för att ha råd. Att julen firas HEMMA i år är dock inget som behöver funderas på.. ne, svensk jul vill jag ha :)

Ute med en familj som visar hur ananas växer ( alltså inte i träd som vi först trodde haha)
det värsta var väll att man framstod som en jätte överallt



Eftersom det sprang hundar överallt i Thailand  kunde jag inte låta bli att gulla med dem. Fick en favorit som jag mer en gärna skulle ha tagit med hem ;)
Dock var alla hundar inte lika vackra som denna, många hade stora kala fläckar och klåda och vissa saknade ett öga eller ben. ( samma sak gäller föresten människorna med , hade en tjej i min klass med 12 fingrar)Det värsta var när vi såg en valp bli påkörd, skriket var outhärdligt och det värsta var att ingen brydde sig, utan de som kört på den åkte bara vidare.. Tyvär har vi och dem lite olika syn på hundar.



Idag har jag och Ayasha träffat Annelie och Stella och gått en promenad och sen fick de leka lite, Ayashas lekdebut på länge (bortsett från Assar) så hon var jätteglad. Dock fick de inte leka så länge och jag hoppas verkligen inte att hon överansträngt sig. Vill ju så gärna se henne glad :)

Idag var det haren som klarade Ayasha

Idag har jag idiotförklarat mig själv. Ayasha gick lös i skogsdungen utanför Assar(Där en hare bor). Självklart tänker inte jag på det men blötsligt är hunden 10- 15 m bort!
Ropar ett par gånger utan större framgång men lyckas på nått sätt behålla lugnet. Hennes " Jaktförsök" blev dock inte så dramatiskt då hon efter ett par sekunder gav upp och kom tillbaka. Skönt det iallafall! Självklart hade jag alldelles för klent med godis för att kunna berömma henne så mycket som jag skulle velat.

Nu såhär efteråt inser jag att jag kunde ha reagerat snabbare. I den sekunden Ayasha såg haren, spetsade öronen och spände kroppen gjorde jag ingenting! Jag skulle ha slängt mig och rullat runt på marken , skrikit och kastat löv omkring mig eller vad som helst knasigt! Min reaktion var helt enkelt för långsam.

Nu ska Ayasha inte få vara lös där längre, eftersom jag insåg att det är alleles för nära cykelbanan och haren finns innom en viss radie.Skogen däremot är bättre, där finns det ju INGA harar ändå :/

Nu är det helg och jag har massa planer framför mig och det ska bli en rolig helg med minst sagt mycket hund!

Hon är allt lite tokig ;)


Riktigt höstväder

regn och rusk, inte sol en endaste gång idag och himelen lyste inte igenom molnen någonstans.. Hösten är härlig... not :(

Som kompensation till det tråkiga vädret tog jag och Ayasha en långpromenad och tränade lite lösgående. Så vi har haft fina stunder tillsammans idag iaf :)











Vi klarade en hare !

imorse fick Ayasha vara lös sista biten på väg till Assar, genom en liten skogsdunge gick vi. Så stannade vi på en öppen plats och tränade lite lätt.. Då får både jag och Ayasha syn på haren men hon ger den bara en blick.. Ingen jaktvilja alls utan vänder sig till mig och väntar på nästa "uppgift". Jag blev paff och hon fick massor av beröm :) Jag hade väl iallafall trott att hon skulle behöva bli ropad på men inte ens det :)

Ska väl inte ta ut all glädje i förskott eftersom det har hänt EN gång att vi mött en hare lös men detta gjorde min dag lite bättre iaf :)

Höstmys

Idag har Ayasha, Assar, jag och Marcus varit ute och promenerat/lekt med hundarna i höstvädret. På kvällen kom Madde hit och vi satt inne och mös medans regnet öste ned utanför^^ mys.
Sen åkte vi hem till Madde och träffade Boss (hennes Samojed/Pitbull) och han och Ayasha var nästan exakt lika stora.. Ännu en gång har jag förvånats över hur stor hon är. Jag har ju alltid tyckt att Boss är en STOR hund, men nu känns han ju inte lika stor längre eftersom Ayasha är liten :P

lite bilder från idag...









Kan man ha hittat rätt?

Jag har ju altid velat arbeta med djur men inte velat bli veterinär. Nej usch sprutor, operationer och sånt är inget för mig. Ett tag var jag inne på djursjukvårdarutbildningen i Skara, men det kändes heller inte helt rätt eftersom jag inte är beredd att flytta åså...

Socionom, kriminalvårdare, massör, ridlärare, hundinstruktör är andra exempel på mina tankegångar.

Sjukgymnast har oxo kommit upp men nu efter att ha jobbat med så mycket gammlingar är man avskräkt.. människor gnäller för mycket...

Mycket framtidsplaner har jag haft, människor och djur vill jag jobba med iallafall.
Nu när vi har varit i kontakt med både veterinär och rehab såpass mycket känner jag att det här med rehab vore kanske något för mig !?

Hundfysioterapeuttutbildning?

Jobbar jag med detta får jag jobba med djur, jag får massera, vara i kontakt med människor och förklara, lägga upp rehabprogram och följa, hjälpa individer till en förhoppningsvis bättre framtid :)

Det här känns jättespännande. Nu ska jag se till att hitta lite anatonomiböcker, prata med Fredrik och hitta nått seminarium kanske..

Nu håller jag tydligen på att utbilda mig till företagsekonom... Ja det kan säkert vara BRA men inte är det något jag brinner för inte...

Ska jag gå en hundfysioterapeut- hundmassörutbildning måste jag ju få ihop en del pengar oxo, så det blir till att spara på de knappa resurser man har ;)

Bara en tanke, men den är absolut värd att spinna vidare på då jag tror att detta jobb absolut skulle kunna passa mig.



Igår när vi var inne på strömsholm satte sig Ayasha ned och skrek till. Både jag och mamma och veterinären trodde att hon satte sig på sig själv på nå konstigt vis så vi tänkte inte på det utan skratta mest till lite. Nu har vi märkt att Ayasha har ett sår brevid rumpan som hon inte hade innan så antagligen satte hon sig på nått. Väldigtväldigt liten radie har såret men ser ut som ett sticksår.. det första man tänker är ju nått i stil med "Kanyl"... Men sån dålig koll tror jag iofs inte att Strömsholnm har men såret ser minst sagt konstigt ut så nu håller vi lite extra koll på henne...

Tur att man har försäkring!

Annars hade Ayasha varit en jäkligt dyr hund vid det här laget.
Återbesök till veterinären idag( vilket iofs var ganska onödigt såhär i efterhand) , då veterinären kände lite på musklerna och lät henne springa fram och tillbaka..

Utlåtande " Det ser ju rätt bra ut, hon kanske är lite kort i steget så vi fortsätter med Rimadyl och så kan ni komma tillbaka om en månad" = 600kr!

Jag blir ärligt irriterad, ett besök på rehab kostar oxo 600 och där får vi ordentliga kontroller och ett rehabpass. Vi fick inte ut någonting av idag rent ut sagt mer än  vad  vi redan visste.

Men bra är väll att få 2 utlåtanden om att hon är så gott som återställd.

Det firar vi ikväll med ett märgben och lite bollkastning ute i gräset! Vilket förövrigt har blivit något av en favoritaktivitet som Ayasha älskar.

Ikväll kände jag verkligenm den där härliga "vi är i våran lilla värld" kännslan, jag och Ayasha busade, knuffades, kastade, tränade och hade väldigt roligt trotts hundar som gick förbi och fulla tonåringar som cyklade ut mitt i vårt träningsområde och skrek åt mig att hålla koll på hunden, tänkte skrika nått tillbaka men ångrade mig, jag hade ju koll på hunden :) sen att de inte kunde cykla eller var hundrädda är en annan femma.

Nu har Ayasha kollapsat och jag ligger och väntar på att Marcus ska komma från jobbet så ska vi äta riktigt gott ikväll ^^

NHL

Detroit- St Louis, Globen var vi på igår.
Det var spännande, dock var jag allderles för trött för att hänga med ordentligt och håller man på att somna under en hockeymatch då är man trött!
Jobbade 7.30-16 igår och många timmar rent jobb blev det, väl hemma var det bara att byta om, åkte till mamma och åt och sedan upp till sthlm så inte en vilostund under hela dagen blev det men så kan det vara.

Idag har vi istället sovit ut ordentligt och sedan har Ayasha och jag spenderat dagen hos mormor och gått en sväng i parken :)

På kvällen har vi haft lydnadsträning, provat platsliggning och hon klarade 2 min :) Bra! men dock var jag bara ca 7 meter ifrån. Vi sattsar på träning mot lydnadsklass 1 men det får ta den tid det tar, sen om vi tävlar får vi oxo se men är kul med ett mål i alla fall. Jag är ju lite av en tävlingsmänniska så nog skulle det vara kul att tidsnog få prova på både det ena och andra och se vad som passar :)



Nu hoppas jag attn hon får sluta gå på rimadyl så vi kan ställa ut, för det är jag supertaggad på :) speciellt efter simmatorp ;)


Positivt besked!

Idag var vi på rehab. Först blev Ayasha jätteglad att få träffa Fredrik och två praktikanter som var med. Så blev hon så gosig och visade upp sin aldra bästa sida, då blir man allt stolt ^^
Sedan allvaret - Fredrik kännde, böjde och klämde på benen och hon reagerade nästan ingentigng. En gång reagerade hon minimalt men det var inget allvarligt med tanke på att benen förs i relativt "extrema" lägen.
Ingen övertemperatur i armbågarna hade hon heller, vilket betyder att musklerna mår bra !
Fick gå och springa och var ingen komplikation i detta heller.
Sedan simmnoingen ökade vi på till 2+3+3,5 min och det gick bra det oxo. '

Nu ska vi simma själva med henne en gång i veckan till en början 2+3+3.

Väldigt fint hull tyckte han att hon var i " så här skulle jag vilja att hon såg ut hela livet" fast att hon ska få lite mer muskler fram då.

När vi simmade passade han på att poängtera för praktiktjejerna att "Hon är ju bara 6 månader den här"
men har ett sånt fint psyke och temperament :)

Vi vet ju att det är så men är ju ALLTID lika kul att få det bekräftat av andra :)

Nu är jag glad att fått veta att det har blivit såpass mycket bättre :) Nu ska vi öka på promenaderna lite och börja ta oss ut i skogen en del så hon får terrängträna.

Blickar framåt :) På tisdag nästa vecka blir det vet besök igen och sedan på fredag ska vi dit och simma igen :)


ser inte alltför förtjust ut...

RSS 2.0